Trabzonspor-Gaziantepspor maçının zorlu geçeceğini hepimiz biliyorduk. Hatta Antep takımı ilk 25 dakika çok etkili oynadı. Organize ataklar geliştirdiler. Dk 12’de Castillo’nun set şutunu kaleci Uğurcan son anda engelleyebildi. Oyunu nihayet dengeleyebilen Trabzonspor, Bekasetas ile ilk şutunu gerçekleştirebildi ki ama o da etkili değildi.

Antep takımı ilk yarıda geriye dönüşlerde 5-4-1 olurken, Trabzonspor’u etkisiz hale getirmeyi planladı ve bunu da kısmen başardılar. Ama Abdullah Avcı’nın ‘oyunu açın ve kaleye gidin’ talimatıyla hareketlenen bordo-mavili futbolcular bu kez pozisyonlar üretmeye başladılar ve dk 36’dan sonra oyun üstünlüğünü de eline aldılar. Flavio, Djnaniy ve Nwakame ile girdikleri pozisyonlar da ya kaleci engeline takıldılar, ya da rakip savunma oyuncuları tarafından kaleleri adeta gole kapatıldı.

Djnaniy’den bahsedelim. Çok iyiydi maçta, fakat eksiği şu oldu. Topla buluştuğunda ne yapacağına karar vermekte zorlanıyor. Müsait pozisyonlarda topa vurması gerekirken, pası deniyor.  Halbuki, oyuncu kafasını kaldırıp sağına soluna bir bakabilse işi daha kolay olacak ve daha rahat goller atabilecek düşüncesindeyim. Bilmem yanılıyor muyum? Kamil Ahmet’in performansına gelince, kapasitesi ve performansı yeterli değildi, top ezmeye ve hatalı paslar vermeye devam ediyor. Marlon’da farklı değildi. Nwakaeme’ye ayak uydurmakta zorluk çekiyor.

Asıl konuya gelelim. Belli ki, Ekuban’ın bir sıkıntısı var. Malatya maçında oyundan alındığı için el kol hareketi yapmıştı. Gerçi olayı Abdullah Avcı ‘oyun içi heyecanı’ olarak değerlendirdi ama Antep maçına bakıyorum da Ekuban ortalıklarda yoktu. Neyse, Nwakaeme’den devam edelim. Sürekli yakın markajdaydı rakipleri tarafından. Fakat, gözümüzün pasının sildiği bir pozisyonu var ki, anlatmamak olmaz. Dk 44’de Oğuz ve Castillo’nun adeta içerisinden geçti vuruşunda top savunma oyuncusuna çarptı. İnanılmaz işler yapmıştı Nwakaeme. O pozisyonu golle sonuçlandırabilse idi ligimizin en güzel golü kesin seçildi diyorum.

Trabzonspor, ikinci yarıya da Antep’in baskısına maruz kaldı. Fakat Nwakaeme başlangıçlı Dk 57’deki ortasında Hugo’nun yükselerek vurduğu kafa şutu kaleci Günay Güvenç’de kaldı. Yavaş yavaş sinir harbine dönmeye başladığı karşılaşmada hakem Zorbay Küçük’de sarı kartlarını esirgemedi. Fakat, Trabzonspor ben bu maçı kazanacağım havasından hiç kopmadı ve aradığı golü de Bakasetas’ın ayağından buldu. Dk 67’de Nwakaeme’nin milimetrik pasında Flavio kafayla topu Bakasetas’a bıraktı ve o da topu ağlara gönderdi. 1-0.

Bakasetas, Antep maçında kendini hep unutturdu. Basın tribünündeki arkadaşlarla espriler yaparken, şunu konuştuk. ‘Nerede bu Bakasetas, piyasada yok’… Arkadaşlarda golünü atınca, ‘işte burada ağabey’ diyerek gülüştük! Adam geleli üç hafta oldu Trabzonspor’a, 3 maçta 3 gol attı ve 9 puan kazandırdı, daha ne yapsın değil mi? Bize de helal olsun demek düşer. Bakasetas’ın yok yere moralini bozmaya da gerek yok. Zira, altın yumurtlayan tavuğu kesmenin de anlamı yoktur!

Sonuç olarak, Trabzonspor, zor bir engeli daha geçerek altın değerinde üç puan aldı ve şampiyonluk yarışında olmaya devam etti. Trabzonspor bu temposunu devam ettirirse ki, ettirecek gibi gözüküyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yakalama şansısını artıracaktır… NOKTA.

Son sözümüz Nwakame’ye olsun. Gereksiz kartlar gördü ve takımı Başakşehir maçında yalnız bırakmış oldu!.