Bekri Mustafa 4.Murat döneminde yaşamış, ilim irfan sahibi olmasına rağmen bir kara sevdaya düşüp meczup olmuş, teselliyi meyde bulmuş, yaşadıkları yada kendine atfedilen birçok hikaye ile gelecek nesillere nasihat olmuş, öğüt olmuş bir adam.

Bekri Mustafa'nın en meşhur hikayesi “Bekri Mustafa Ayasofya'ya imam oldu” hikayesidir.

Önce hikayeyi anlatayım sonra futbolla ilgisini bağlayıp derdimi dile getireceğim..

Bekri Mustafa tophanede demlenmiş, Küçük Ayasofya Camii’nin önünden yavaş adımlarla geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur. Cemaatin, beklemekten canı sıkılmıştır. Başında kavuğu, sırtında cübbesiyle oradan geçen Bekri Mustafa’yı ‘hoca’ zannederler. Namazı kıldırmasını için diretirler.

Bekri Mustafa; ‘Yok, ben hoca değilim’ dese de, dinlemezler ve zorla öne geçirirler.

Bekri Mustafa namazı kıldırdıktan sonra ölünün kulağına eğilir ve  bir şeyler fısıldar.

Cemaat merak eder hoca meftaya ne dedi..

Bekri Mustafa; ‘Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa Ayasofya’ya imam oldu dersin. Onlar gerisini anlar...’ dedim.” der gülerek cemaate.

Şimdi gelelim futbola;

TFF 2022 Dünya Kupası'nda milli takımın elini güçlendirmek, genç Türk Oyuncuların kulüplerinde daha fazla zaman almasını sağlamak adına bir karara imza attı ve. 2021-22 sezonunda sahada en az 3 yerli oyuncunun oynaması mecburiyetini şarta bağladı.

TFF, bu sayede her takımda en az 3 Türk oyuncunun kadroya gireceğini, dolayısıyla da milli oyuncuların daha formda ve kendilerini geliştirerek milli takıma döneceklerini hayal etmiş.

Peki gerçekte ne oldu; Serkan Asan daha fazla forma şansı bulsun, Abdulkadir Parmak formunu yukarılara taşısın, Abdülkadir Ömür içindeki cevheri dışarı çıkarsın, hatta Yusuf Sarı artık kendini ispat etsin diye getirilen yabancı kısıtlaması milli takıma zerre katkısı olmayacak, futbol ömrünü tamamlamış 35 yaşında ki Mehmet Topal'ın Beşiktaş'a, 32 yaşındaki İsmail Köybaşı'nın Trabzonspor'a imza atmasına vesile oldu.

Şimdi Sayın TFF yetkilileri açın kulağınızı ve beni dinleyin. Bekri Mustafa Ayasofya'ya imam oldu mu bilmem ama Türk futbolu huzur evine döndü bunu görüyorum. 35-36 yaşında yabancılara verdiğimiz milyon eurolar yetmezmiş gibi şimdi bir de 35-36 yaşında, raf ömrünü tamamlamış, Türk futboluna fitne ve kaos dışında verecek hiçbir şeyi olmayan Türk oyunculara bu paralar çarçur ediliyor haberiniz ola.

Eyy TFF; Yasaklarla bir yere varmak mümkün değil bunu anlayın artık. Kaldırın yabancı kısıtlanmasını, açın Türk futbolunun önünü, bırakın cezalardan medet ummayı.

Milli takıma oyuncu kazandıran takımlara ödül verin, prim verin. Milli oyuncu oynatanlara daha fazla yayın gelirinden pay verin vs..Her takım yarışmacı olmayacağı gibi her takım yetiştirici de olamaz. O zaman yetiştireni ödüllendirin.

Bir de bunu deneyin ne kaybedersiniz!!