Zirveyi aynı puanla paylaşan 2 takımın seyircisiz maçı tatsız tuzsuz başladı. Hafta içi yaptıkları maçlar nedeniy yorgun görünen 2 takım da temkinli oynadı. Trabzonspor ilk yarıda daha etkin olmasına rağmen bir kaç pozisyonu cömertçe harcadı. Rakip pres yapan ve zorlayan Sörloth sahada adeta yürüdü. Ekuban’ın kafası maçta değildi. Nwakaeme’nin eski halinden eser yoktu.
Crivelli ve Epureanu gibi 2 yıldızından yoksun sahaya çıkan Başakşehir ikinci yarıda orta alanı ele geçirerek oyunu önde kurmaya başladı. Nitekim usta golcü Demba Ba, Campi ve Da Costa’nın arasından topu Trabzonspor filelerine gönderince stat bir anda buz kesti!

Hafta içinde Obi Mikel’in Koronavirüs nedeniyle maçların ertelenmesini istemesi ve maç oynama isteksizliği sanırım tüm yabancı oyunculara etki etti. Trabzonsporlu oyuncular maç bitse de bir an önce evimize gitsek anlayışında oynadılar.

Her maçta olduğu gibi golü yedikten sonra gol atmayı aklına getiren Trabzonspor kısa bir süre sonra beraberliği sağlayarak durumu kurtardı. Hakem Fırat Aydunus ise Skrtel’in pozisyonunda Trabzonspor penaltı verebilirdi; ancak Sörloth eline çarpan topu da es geçti. Skoru etkileyecek önemli bir hata yapmadı, maçı iyi yönetti. Trabzonspor’un kötü oyunu bir sonuç üretmezken Başakşehir ikinci yarıda daha etkiliydi. Abdülkadir Ömür’ün sakatlanıp oyundan ayrılmasının ardından Hüseyin Hoca değişikliğe gitmek istemedi. Orta alanda bariz pas hatalarını görmeyen Çimşir, Doğan Erdoğan’ı oyuna alarak daha iyi bir sistem kurabilirdi.

Trabzonspor şampiyon gibi oynamadı; ama yine de iyi bir sonuçla liderliğini devam ettirdi. Taraftarın olmadığı maçın ne tadı ne tuzu var. Sanıyorum bu hafta içerisinde tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye ligleri de 3 hafta süreyle ertelenir.