Maçın ilk düdüğüyle birlikte Antalyaspor’un Rizespor’un oluşturmuş olduğu gol pozisyonu golün erken geleceğinin habercisi gibiydi. Kendini geçen hafta Galatasaray maçında bırakan Rizespor, kalesinde de golü çok erken görerek mağlup duruma düştü.
 
Kupa yorgunu olan ev sahibi olan Antalya maçın başında öne geçtikten sonra kontrollü oynayarak skoru korumasını iyi başardı. Rizespor mağlup duruma düştükten sonra biraz hareketli. Topa daha fazla sahip oldu. Ancak rakip kalede istenilen pozisyonları oluşturmakta zorluk çekti. İlk yarıda Rizespor’u adına Samudio’nun kaleci tarafından çıkartılması oldu.
 
Rizespor baskılı gibi gözüktü ancak alan savunmasını iyi yapan Antalyaspor kalesini iyi korudu ve Rizespor’a boş alan bırakmaktı.
 
Tabi Rizespor’un orta saha oyuncularının kendilerinden beklenen etki ve yetkiyi gösterememesi bunda etken oldu.
 
Vetrih denen bir oyuncu var ama nasıl forma giyiyor anlamış değilim. Kendisi de bir katkısı olmayan bir futbolcunun takıma nasıl bir katkısı olacak. Hata üstüne hata yapıyor. Bir de Garmash var. Bu oyuncuyu transfer edene sormak lazım. Hangi gözle bu ismi takıma dahil ettin?
 
Çayı çok seven Podolski’nin Rizespor’a transfer edilmesi istendiğinde Podolski ancak Rize’ye
sargan balığı yemeye gelir diyenlerin yapmış olduğu transferleri görüyoruz!
 
İkinci yarıda Boldrin’in oyuna girmesi Rizespor’a hareketlilik getirmedi. 10 numara Boldrin kendini nerede bıraktıysa oradan devam ediyor. Skoda’da da her ne kadar penaltıdan gol atsa da beklenenden uzaktı, Tunay Torun da aynı şekilde. ..
 
Antalyaspor’da farkı 2’ye çıkardıktan sonra Rizespor oyundan iyice düştü ve skor bir anda 3-0’a geldi. Galatasaray’ı mağlup etmenin moral ve motivasyonuyla Antalya’ya giden Rizespor, çok farklı bir yenilgi aldı.
 
Böyle bir yenilginin de mazereti olmaz.
 
Futbolcu kardeşlerim Havaya girer ayaklarınızı yerden keserseniz böyle yenilgi alırsınız. Şimdi kendinizi toplarlayım kalan maçlarda da üzerinize düşeni yapın. Maçın hakemi Suat Arslanboğa da… kararlarıyla Rizespor aleyhine yanlış karar verdiği gerçeğini de atlatılmamalı. Hem penaltı hem de penaltının tekrarlanması iyi irdelenmeliydi.