Ligde oynadığı 3 maçta 9 puan toplayıp namağlup zirveye oturan Trabzonspor dün akşam evinde Galatasaray’la ilk derbisini oynadı. Maç kadrolarına baktığımda Trabzonspor’un yaş ortalaması 28, rakibinin ise 23 Galatasaray gençleşmeye giderken, bordo-mavili takım ise yaşlılar ordusundan kurulmuş. Niye derseniz Başkan Ağaoğlu’nun her sene o sene bu sene diye diye iki sene önce sekiz yerli gençle oynayan Trabzonspor’u bu sene yaşlılar kervanı kadrosu kurdu.

Hatalar zinciri Abdulkadir Ömür’den başladı. Topu ayağına alan illaki bir iki üç çalım atacak ondan sonra pas atmaya çalışacak. Rakip defans yol geçen hanı değil bıraksınlar topla gidesin diye. Burada Abdülkadir Ömür tek top oynasa belki de Trabzonspor kalesinde birinci golü görmeyecekti. Edgar saatli bomba ne zaman hata yapacağı belli olmayan bir futbolcu. Nihayetinde Edgar göstere göstere hata yaptı. Kısa düşen topunu Emre Kılınç yakalayarak golünü attı. Trabzonspor golden sonra bastırıyor ama bilinçsiz baskı yapıyor. Rakip Galatasaray 1-0 önde olmasına rağmen hiç kapanmıyor. Trabzonspor karşısında açık futbol oynamaya devam edip gol arıyor nitekim 33.dakika da yine Emre Kılınç ile ikinci golünü buldu.

Bu gollerden sonra Abdullah hoca takım içerisinde aksayan mevkilerde oynayan oyuncular dan sol bekte İsmail Köybaşı ve sağ çizgide oynayan ve oyunda kaldığı süre içinde bir şey yapamayan Abdülkadir Ömür’ü dışarı alıp Trondsen ve Yusuf Sarı’yı oyuna aldı. Burada sitemim taraftarlara olacak Abdülkadir Ömür kötü oynayabilir. Dışarı çıkarken onu bu şekilde yuhalamak çok ayıp… Beyler sahada o kadar gezgin oyuncu var gözünüz bunlardan birini görmüyor. Yabancı sevdalığı gözlerinizi kör etmiş. Geçirmişsiniz elinize Trabzonlu çocukları gözünüz onlardan başkasını görmüyor. Trabzonspor ilk yarının son dakikalarında Cornelius ile golü bulup aradaki farkı bire indirdi.

Trabzonspor soyunma odasında silkelenip kendine geldi. İkinci yarının 45.dakikasında saha seyircisi önünde oynadığını fark eden bordo- mavili futbolcular önce beraberlik golü için bastırdı. Nwakaeme ile skoru eşitlemesine eşitledi ama takım sahada ne oynuyor ne yapıyor belli değil. Trabzonspor’un her maçta olduğu gibi bu maçta da en büyük zaafı sol bek olduğu belli oldu. Trondsen sakatlanıp çıktıktan sonra stoper olarak transfer edilen Denswil’i hoca oyuna sol bek olarak koydu. Demek ki devre arasına kadar sol bekte Trabzonspor çok sıkıntılar yaşayacak gibi…

Her futbolcu aldığı topu bireysel olarak kullanıyor. Bir tek Berat al gülüm ver gülüm yapıyor. Diğerleri kendi bildiğini okuyor. Nitekim Trabzonspor yenilmeden Galatasaray karşısında bir puanı kurtarmasına kurtardı. Âmâ bu şans mı diyeyim başka bir şey mi diyeyim biliyorum çekirge bir iki sıçrar üçüncüsünde teslim olur. Hakem Palabıyık’ta bu maçta rengini belli edip aba altından sopa gösterip Trabzonspor’un ilk yarıda penaltısın yedi.