Trabzonspor finansal sorumluluklarını yerine getirmediği için 1 yıl Avrupa Kupalarına katılmayacakmış. Şu günlerde maddi olarak sıkıntısı olmayan Trabzonspor’u hedef göstermek manidardır. 3 aydır maçlar oynanmıyor, ligde kalan 8 maçlık periyotlar en büyük şampiyonluk adayı Trabzonspor iken verilen zamansız bir ceza insana biraz düşündürücü geliyor.
 
Bu durum, şampiyonluk yolunda Trabzonspor’a bir darbe vurdurup takımı ve oyuncularımızı demoralize edip kendi takımlarına yol açmak için yapılan sinsice bir oyundur. Bu apaçık İstanbul futbol lobisinin çirkin tezgahıdır.
 
Bakın geçmiş yıllarda yine İstanbul takımları aynı senaryoyu çok kez yazıp çizip oynamıştır. Sahada alamadıkları şampiyonlukları saha dışı masa oyunlarıyla elimizden almayı başarmışlardır.
Bugün de UEFA’daki göstermelik temsilcilerimizin çanak tutmasıyla yazılıp çizilen bu çirkin senaryoları başta yönetimimiz olarak tüm camiamızın sağduyuyla geçiştirmesi, en büyük temennimizdir.
Teknik ekibimiz ve oyuncularımızı bu tip moral bozucu oyunlardan uzak tutarak maçlara odaklanmalarını sağlamak başkan ve yönetim kurulumuzun asli görevidir.
İnanıyorum ki bu çirkin oyunu kesinlikle alıp Avrupa’ya gideceğiz.
 
SERİYE DEVAM
 
Hasret nihayet sona erdi. Koronavirüs nedeniyle 26. hafta sonrası ara verilen lig maçları 3 ay sonra Göztepe Trabzonspor maçıyla tekrar başlamış oldu. Trabzonspor’da hafta içi idmanlarında talihsiz bir sakatlık yaşandı. Maalesef Kaptan Sosa bu önemli maçta sahne alamadı.
 
Sosa’nın haricinde Göztepe maçına Trabzonspor tam kadro olarak çıktı. Aslında bu maçtaki en büyük avantajımız, maçın seyircisiz oynanmasıydı. Çünkü Göztepe’nin en büyük destekçisi ve itici gücü ateşli taraftarıdır. Onların olmayışı Trabzonsporlu oyuncuları ateşledi.
 
Trabzonspor maça fırtına gibi başladı. Üst üste pozisyonlara da girdiler. 2. dakikada Novak’la 5’tre Ekuban’la pozisyon üreten Trabzonspor, aradığı gole 16. dakikada kavuştu.
 
Sap taraftaki müthiş organize atakta Pereira’nın nefis ortasına aynı güzellikle kafayı vuran Nwakaeme, eşitliği bozarak takımını öne geçirdi.
 
Dakikalar 34’ü gösterirken Sörloth Ekuban’a %100 gollük pası attı ancak o bu pozisyonu kale yerine Beto’ya çarptırınca net bir gol daha kaçırmış olduk.
 
İlk yarının bitimine 3 dakika vardı ki Guilherme 2.sarı karttan oyun dışı kalınca Trabzonspor oyuna maalesef 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.
 
2.yarıya da aynı 11’le başladık. Ancak maç başlar başlamaz Göztepe bizim yarı sahamıza yerleşerek gol aramaya başladı.
 
Fakat golü bulan taraf Trabzonspor’du. Ani bir kontratağımızda Sörloth 60 metre getirdiği topu iyi saklayarak ceza sahasına kadar girdi. Ancak burada Poko tarafından düşürülünce hakem de penaltı noktasını gösterdi. Vuruşu kullanan Ekuban skoru 2-0’a getirdi.
 
Ancak 55’te bu kez Da Costa Jerome’yi engelleyince hakem bu kez Göztepe lehine penaltı verdi. Alparslan bu vuruşu gole çevirince skor 2-1’ geldi.
 
67’de Hüseyin Hoca Nwakaeme’nin yerine N’Diaye’yi oyuna aldı:
 
Bu değişiklikle orta alanı güçlendirip skoru korumaktı hocanın niyeti. Çünkü rakip her hattıyla Trabzonspr’un üzerine geliyordu. 84’te Ekuban’ın uzun attığı topu iyi takip eden Abdülkadir Ömür, Beto’nun çabasına rağmen topu 3. kez Göztepe ağlarına göndererek takımına derin bir nefes aldırmış oldu.
 
Eksik kalmamıza rağmen deplasmandaki bu maçı da kazanarak serimize devam etmiş olduk.
İlk yarıdaki Trabzon’da oynanan maçı Göztepe 1-0 kazanmıştı. Beto’nun o maçtaki müthiş kurtarışlarına bu maçta da tanık olduk.
Çok net gol pozisyonlarını önleyerek adından söz ettiren oyuncu oldu.