BORDO CESARET, MAVİ ASALET HAVASINI ALDI ONCA REZALET

Takımın temelini oluşturan as futbolcularının bir türlü bitmek bilmeyen sakatlıklarına karşın, sezon başından beri ortaya koyduğu onurlu mücadeleyi üstün futboluyla süsleyip, şampiyonluktaki rakiplerine tarihi farklar atarak kupanın kulpunu yakalayan Trabzonspor, sadece yılların özlemine son vermekle kalmayıp futbolumuzun 2. Sınıf görülüp sürekli ezilen mazlumlarının da sesi olacak cumartesi akşamı..

Bizce 11, resmen 38 yıl sonra öyle şiddetli bir mutluluk Fırtınası çıkacak ki  Akyazı’dan Trabzonspor 1996’da, 2005’te, 2011’de, 2018’de  kendisine çektirilen  sıkıntıların ,çalınan emeklerin, cevabını hilesiz, hurdasız, şaibesiz ancak  acıtarak verecek.

Dedesiyle, genciyle, ninesiyle, bebesiyle öyle bir sıkı  sarılacak ki taraftarı Trabzonspor’a ,70’li yıllar yeni versiyonuyla  tekerrür edecek...

Ve birileri  seneye de çok daha beter olacak ..

Bu bir milattır biline..

Trabzonspor’la uğraşanların eşek arısı sokacak diline..

Bu arada  ilginçtir ,UEFA’nın kararı, CAS’ın ve İsviçre Federal Mahkemesinin de onayıyla ‘şike yaptığı’ gerekçesiyle Şampiyonlar Ligine alınmayan takımın  yetkili ve  yandaşları bile adalet timsali kesilmiş. Hazımsızlıkları bir türlü bitmek bilmiyor.

Trabzonspor’la arasındaki çok büyük puan farkını bitime 4 maç kala ancak 11’e indirebilmeyi büyük başarı! olarak görüp şampiyonluk hayali kuranlar, Bordo-Mavililerin Adana Demirspor’u 3-1 mağlup edip şampiyonluğu yüzde 99.99 garantilediği maçtan sonra iyice azıttılar.

Neymiş; Karışmış bu işe şaibe, haber verin Şuayip’e!

Hadi taraftarları anladık ta, yıllardır kendisini ‘En güvenilir adam’ diye sunan 80’e merdiven dayamış Uğur Dündar’a ne diyeceksiniz?

FB’nin yeni Divan Başkanı olarak Trabzonspor’u kutlayacak yerde ergen taraftar gibi şu mesajı paylaştı, ve tabi anında Trabzonspor’un Divan Başkanı Ali Sürmenden cevabını aldı.

Bakın ne karşılık vermiş Sürmen: 

Aldı da beni bir gülmek

Anlaşılan yeni divan başkanı FB’nin maçlarını seyretmiyor.

Yani şampiyon olmamızı nezaketen kutlaması gerekenlerin  ,tribüne oynaması neden ki?

11 puan gerisinde olduğunuz bir takımın şampiyonluğu canınızı acıtıyorsa, kıskançlığınız zevkimizi artırır.

DÜNDAR DEĞİL KİNDAR!

Yetmedi, İstanbul’un Trabzonlu, Trabzonspor’lu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘Şampiyon Trabzon’ ibareli bir mesajı beğendiği için aklı sıra  aba altından sopa göstermiş.

Demiş ki;

Sporla ilgili sosyal medya paylaşımlarınız Fenerbahçe’ye gönül verenleri üzüyor. FB’nin yeni Divan Başkanı olarak taraftarımızın günlünü alacak jestler beklediğimizi  sizin gibi önü açık bir siyasetçiye hatırlatırız..

La, İmamoğlu dediğin  Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmasının dışında  Trabzonspor’un en sıkıntılı 2000 li yıllarında yöneticilik  yapmış, İbrahima Yattara’yı İstanbul havalimanında karşılayıp birlikte horon oynadıktan sonra alıp Trabzon’a  getirecek kadar Bordo-Maviye gönül vermiş, halen de Divan Kurulu üyesi..

FB taraftarının gönlünü almak için ne gibi jestler bekliyorsunuz?

’ Aslında 22 puan farkı 11’e indiren FB bu sezonun şampiyonudur’ gibi bir şey mi.!.

Ey gidi Uğur Bey..

Trabzonspor’un şampiyonluğu ülkemizin turnusol kağıdı oldu.

Murat Ağırel ile Cem Küçük’ü bile bir araya getirmekle kalmadı, birilerinin de makyajını fena döktü..

Kindar ile Dündar’ı yıllarca nasıl karıştırdığımızı anlamış olduk en azından..

Siz ve sizin gibilere inat, kolundan tutup  Avni Aker’e götürdüğüm ancak şampiyonluk sevinci yaşamasını engelleyip ağlattığınız oğlum gibi taze yürekler adına , yıllar sonra da olsa O ve O’nun 7,5 aylık oğluyla birlikte doyasıya yaşayıp kutlayacağız bu muhteşem şampiyonluğu..

Varsın her yanı sarsın rezalet..

Bordo-Asalet

Mavi cesaret..

Bu hiç değişmeyecek.

İLAHİ TUTKU

Bütün bunların yanında gerçekleri dile getirmekten asla gocunmayan yazarlar da var. Bakınız Fenerbahçeli Hakkı Yalçın üstadımız  ‘İlahi tutku’ başlıklı yazısında Takvim’deki köşesinde  Trabzonspor’un şampiyonluğunu nasıl dile getirmiş;

 Bu sezon hiçbir takım şampiyonluğu onlar kadar hak etmedi. Onların ki 38 yıllık özlemlerine mahsuben "ilahi tutku." 38 yıllık çiviler tek tek sökülüyor, cumartesi gecesinden beri taraftar sokağa dökülüyor.

Emeği inkar etmek, kendilerini kurtarmak isteyenlerin klasik yalanıdır.

Şampiyonluğun görkemlisi de alın teriyle süslenmiş olanıdır.

O yüzden bu mücadeleye dil uzatmak da kimsenin haddine değil.

Abdullah Avcı insanlığı "erdem" kabullenmiş, estetik duruşunu hiç bozmayan bir teknik adam. Koca şehri ayakta tuttu, taraftarı sakin bir limana çekip sadece takımını teşvik etmenin yolcusu yaptı. Trabzonspor'u futbol oynatarak şampiyon yapmanın bütün hünerini sergiledi.

Bunu yaparken ne hakemlere sızlandı ne rakiplerine dil uzattı.

Abdullah Avcı'da keşfedilemeyen doğrular başkalarının kemikleşmiş yanlışlarıdır.

Abdullah Avcı sadece Trabzonspor'un değil futbolun geleceğinin de incisidir.

Büyük bir ihtimalle tarihe geçecek, o tarihin duvarlarına vesikalık bir fotoğrafı asılsa bile onunla yetinecek kadar alçakgönüllü biri.

Trabzon'a heykelinin dikilmesinden bahsediliyor da gönüllere heykeli çoktan dikildi bile!

DOĞRU SÖZE NE DENİR

Hiçbir belgeye dayanmadan sırf kendi başarısızlıklarını örtmek için “şaibe” saçmalığını ortaya atanlar, 82 bin sayfalık şike dosyasını “kumpasla” kılıflayanlar, “kumpas” dedikleri şike belgeleriyle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet edenler!

Evet, bunlarla aynı oksijeni soluyoruz :)

(Ulaş Uğraş Özdemir)

Trabzonspor'u öldürmeyen adaletsizlikler daha güçlü yaptı.

Ne 96 acısı yenebildi.

Ne 2005 ayak oyunu çaresizleştirdi.

Ne 2011 şikesi yıkabildi.

Ne 2018 entrikası alt etti.

Damarlarındaki asil kan, tarihindeki büyük kültürel birikim mutlu sona ulaştırdı.

Büyüksün Trabzon.

(Hasan Al)

Çayeli’ne cevap  Ardeşen’den!

Trabzonspor taraftarlarının astıkları Bordo-Mavili bayrakları toplayan ve buna izin vermeyeceklerini de sosyal medyadan yandaki

 ifadelerle duyuran Çayeli Meydan grubuna cevabı Ardeşenli Trabzonsporlular vermiş.

Şöyle demiş bu arkadaşlar:

Cenaze galiba Çayeline vurdu...

Siz Cenazenizi  ‘Arda Arda’  diye bağırarak sırtınızla götürdünüz....

Ardeşen’e gelin de gözünüz gönlünüz Şampiyon Takım kutlaması görsün