BU KAFA YAPISI İLE BU İŞLER YÜRÜMEZ

Bir defa yeni sezonda bu çubuklu formalar hiç mi hiç futbolcuların üzerine yakışmadı. Resmiyette Trabzonspor’u dün akşam Akyazı’da izledik ama üzerlerindeki formalar aynı Karabükspor takımının formalarının rengi. Bu formaları rafa kaldırın.

Maça her iki takım da temkinli başladı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Sergenli Beşiktaş Yunan takımı PAOK’tan üç gol yiyerek elenen Beşiktaş öyle ahım şahım bir futbol oynamadı. Covid-19 testi pozitif çıkan takımının başında yer almayan Sergensiz Beşiktaş Akyazı'da üç gol attı. Vay bee... Bordo-Mavili takım 90 dakika boyunca sadece ayağında topu fazla tutup boş top çevirdi.

Sahada mücadele veren bir Trabzonspor izleyemedik. Sağ bekte Serkan Asan, sol bekte Kamil Ahmet’i oynattı Eddie Newton. Her iki futbolcu da Beşiktaş karşısında vasat bir futbol ortaya koydular. Golü de Beşiktaş sağ taraf çaprazdan kavisli vuruşla attı. Belki top Hüseyin Türkmen’in kafasına vurmazsa kaleci Uğurcan bu golü yemeyecekti! Ancak dünya çapında olan bir kaleci kalesinde çok dikkatli olması gerekli. Topun ne zaman ne şekilde kaleye geleceğini iyi düşünmeli. Guilherme için yönetime gönderilsin diye rapor veren Newton bu oyuncuyu dün akşam Beşiktaş maçında sahaya kurtarıcı olarak sürdü. İlk yarı boyunca hiç bir şey yapmayan Brezilyalı oyuncunun sadece duran toplarda ismini duyduk. Guilherme’nin kaptırdığı topla da golü Trabzonspor kalesinde gördü.

Yeni transfer Flavio’yu ise ben sahada görmedim. Flavio mu iyi oyuncu!! Adam profesyonelliğin ne olduğunu bilmiyor. İlk maçta  duran top pozisyonunda göz göre göre penaltı yaptır, sonra kırmızı kartla takımı on kişi bırak. Geleceğin Messi’si denen Abdülkadir Ömür’ün varlığı ile yokluğu belli değildi. Nwakeame ise geçen seneki son yedi maçtan bu yana ki performans düşüşü devam ediyor. Ne oyuncu takip ediyor ne rakip geçebiliyor. Ayağına top gelirse bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yapacak olduğu hareketi de ayaklarına bulaştırıyor. Trabzonspor yönetimi ile gitmek için ipleri koparan Sörloht’un olmayışı Trabzonspor’a çok sıkıntılar çektirecek. Beşiktaş karşısında santrafor oynayan Ekuban ise forvet hattında çok yalnız kaldı. Norveçli oyuncunun yaptıklarını yapmak istese de bir türlü sonunu getiremiyor.

İkinci yarı için yazılacak  söylenecek bir şey bırakmadılar. Hele Lens’in attığı üçüncü golde bu kadar kötü bir defans olur mu? 3-0 yeniliyoruz yere göğe sığdıramadığımız Newton santrafor Ekuban’ı dışarı alıp stoper oyuna koyuyor. Bu ne demek oluyor. Daha fazla gol yiyip de, Beşiktaş bize fark yapmasın hesabını yapıyor. Newton için şöyle hoca böyle hoca diyenler. Daha ilk maçta Beşiktaş’tan kendi evinde üç net gol yiyen bir Trabzonspor ve Teknik heyet vardı. Ne yaptığını bilmeyen kör dövüşü yapan bir takım sahada vardı. Trabzonspor yeni sezonda ne heyecan veriyor ne de umut. Ağlanacak halimiz var. Bu Newton ve ekibi yani takıma idman yaptıran sakatlıkların çoğalmasında hesap sorulmayan atletik hocası da dahil bu iş bunlarla gitmez. Bu kafa yapısı ile bu işler yürümez!