Ligde zirve yarışına ortak  olmak için Alanyaspr karşısında sahaya 3 puan almak amacıyla çıkan Trabzonspor ilk yarıda beklenen futbolu ortaya koyamadı.

Teknik Direktör Abdullah Avcı, Alanyaspor maçında geçen haftaki onbiri sahaya sürmedi.

Flavio'nun yerine Bekar'ı tercih etti. Abdulkadir Parmak’ın geçen maç orta saha performansı düşük olduğundan bu maçta tecrübeli oyuncuya ilk onbirde şans vermedi.

Alanyaspor önde baskı ve pres yaparak Trabzonspor'un topu oyuna hızlı sokmasına engel oldu.

Orta sahada görev yapan Berat, Bakasetas ve Baker'den forvet hattında gol arayan Nwakaeme, Afobe ve Ekuban'a atılmak istenen paslar yerini bulmadı.

Alanyaspor maçın başında Salih'in topu üst direkten geri geldi. Maça 8 numara başlayan Berat ilk yarının ortalarına doğru eski yeri olan yani 6 numaraya geçti.

Bu kez Baker önde oynadı. Bordo-Mavililer ilk 45 dakikada gol pozisyonuna giremedi.

Sadece 21. dakikada Bakasetas'ın ceza sahası dışından sert şutunu Alanyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı çeldi.

Daha sonra ise Nwakeme'nin yine ceza sahası dışından denediği şut auta gitti.

Konuk ekip Trabzonspor'dan daha olumlu pas yaptı. 4 korner atan ve ofsayt nedeniyle golü geçerli olmayan Alanyaspor ilk 45 dakikada daha etkili gözüktü.

İkinci yarıda Trabzonspor'un isteksiz arzusuz futbolu aynen devam etti.

Sahada varlıkları ile yoklukları belli değildi. Alanyaspor ile yüz tane maç oynansın yüzünü de konuk ekip kazanır. Abdullah hoca kenardan uyarı yapmıyor. Futbolcular bildiğini okuyor.

Trabzonspor' da kademe anlayışı denen bir şey yok. Alanyaspor'un attığı birinci gole bakıyorsun Berat rakibini seyrediyor.

Maçı TV'den izleyenler Serkan'a suç buluyor. Ya oyuncu ayrımcılığı yapmayın. Ya ikinci gole ne demeli, Alanyalı oyuncu Davidson, Bordo-Mavili oyuncuları çamaşıra mandal takar gibi ipine diziyor.

Hava da bulutlu... Güneşli olsa diyeceğim ki Trabzonsporlu oyuncuların D vitamini eksik de güneşleniyorlar. Adam elini kolunu sallaya sallaya gelip golünü atıyor. Sonra biraz kıpırdama oluyor. Trabzonspor rakip ceza sahası içinde penaltı pozisyonunda hakemin yanına  hiç bir Trabzonsporlu futbolcu gidip de itiraz etmiyor.

Orta hakem Arslanboğa  VAR'a gidip pozisyonu izliyor sonra penaltı noktasını gösteriyor.

Alanyaspor kendi evinde  oynar gibi o kadar rahat oynuyor ki üçüncü golü elini kolunu sallaya sallaya atıyor.

Alanyaspor bileğinin hakkı ile maçı kazandı 3 puanı aldı. Trabzonsporlu futbolcular gezgin tavuk gibi Akyazı’nın çimlerinde gezdi durdu. Bu işin içinde bir bit yeniği var! Kokusu yakında çıkar.