Trabzonspor’da Ünal Karaman ile yolların ayrılması ile Trabzon’da pekte görmeye alışık olmadığımız sahnelerin yaşandığına şahit olduk. Sosyal medyadan binlerce mesaj ve bu mesajları ile birlikte ciddi bir kalabalığın Tesislere akın ettiğini gördük.
 
Oysa Ünal hoca yollanana kadar Şenol Güneş’ten Hami Mandıralı’ya, Mustafa Reşit Akçay’dan Tolunay Kafkas’a kadar birçok hoca öyle yada böyle bu camiadan koptu, gitti yada gönderildi. Bu yaşananların onda biri yaşanmadı, söylenmedi..
 
Peki ne oldu da bunlar yaşandı;
 
Bunu anlamak için 2013 yılı mayısına, eskiye bir GEZİ düzenlemek lazım.
 
Tarih 28 Mayıs 2013 günlerden salı.. Taksim meydanına dozerlerin geliyor ve birkaç ağacı koparıyorlar. Olayın duyulması üzerine bir grup aktivist taksim meydanına çıkıp çadır kuruyor ve ağaçların kesilmesine karşı çıkıyor.
 
Buraya kadar yaşananlar demokratik bir ülke için güzel şeyler. Fakat devamında bir kısım polisin sert tutumu (Bugün fetocü olduklarını anlıyoruz) ve bu olayların sosyal medyadan belli kesimlerce desteklenmesi ile olay ağaçtan, doğadan koparılarak bambaşka bir mecraya devşiriliyor. Terör grupları bu eşi bulunmaz mecrayı  iktidarla hesaplaşma alanı olarak kullanıyor ve bir anda başta istanbul olmak üzere ülkenin birçok yeri büyük eylemlere sahne oluyor.
 
Peki Trabzon’da yaşananların bundan farkı ne..
 
Ünal hoca istifa ediyor yada ettiriliyor Trabzonspor taraftar grupları da çok sevdikleri hocalarına sahip çıkıyor. Buraya kadar herşey futbolun ruhuna uygun. Birden sosyal medya da ciddi bir hareketlilik başlıyor. Bir ay içinde kurulmuş yüzlerce Trol diye tabir ettiğimiz sahte hesap ve bunlarla beraber Şike çetesinin tetikçi olarak kullandığı hesaplar  gündeme el atıyor. Olayları büyütüp, saptırıp hem 2010-11’in rövanşını almak, hemde şampiyonluk yolunda Trabzonspor’un direncini kırmak adına manipülasyona başlıyorlar. Bunu gerçekleştirebilmek adına da maddi, manevi, siyasi olarak Trabzonspor’un arkasında ki en ciddi gücü, yani Maliye Bakanı sn. Berat Albayrak’ı hedef alıyorlar.
 
Sonuç itibariyle mesele Ünal değil, mesele Ünal üzerinden Trabzonspor’un şampiyonluk yürüyüşünü sekteye uğratmak. Mesele Sn. Bakanı; zaafı olan Trabzonspor üzerinden vurmak. Yani bir taşla iki kuş.. Çünkü çok iyi biliyorlar ki Trabzonspor ile Bakan beyin bağlarını koparabilirlerse Trabzonspor'da Berat bey de telafisi imkansız yara alacaklar. Kazan kazan durumu yani
 
Bu oyuna gelmeyelim!!!