Trabzonspor’da korona vakalarına yakalanan oyuncularımızın dönüşleri ayrıca Fener maçında oynayacak olmaları camiada heyecanı biraz olsun artırmış oldu.

Biz yorumcular Trabzonspor’un kötü futbol oynamasına karşın Abdullah Avcı ile de kaybetmiyordu. Aksine hep kazandığına şahit olup kazanmanın hazzını yaşıyor ve mutlu oluyorduk.

Peki Fenerbahçe iyi mi futbol oynuyor diye sorarsanız bizim maça gelinceye kadar hep kötü oynadığı gerçekti.

Yalnız ülkemizdeki derbi maçlarına bir göz atarsak, hepsinin havası ve temposu tamamen farklı havada geçer.

Aslında bu maçın kesin favorisinin Trabzonspor olduğu gerçekti. Çünkü tansiyonu üst düzeyde olan bu maça tam kadro olarak hazırdık. Fenerbahçe de mücadele gücü az olan Sosa ve Mesut gibi oyuncularla oynadığında böyle maçlarda bu futbolcuların katkı payını gözlemlediğimizi de pek fazla katkı sağlamayacaklarına önceki maçlarda tanık olmuştuk.

Ama derbilerin nasıl bir sonuçla biteceğini kimse kestirememiştir. Zaten haftalar önce konuşulan konu ise Usta mı kazanır çıkar mı kazanır diye idi. Çünkü Abdullah Avcı ve Erol Bulut Başakşehir takımını birlikte çalıştırmışlardı.

Şimdi ise ikisi de ayrı ayrı Türkiye’nin iki büyük takımını çalıştırıyor. Bu önemli maçtan acaba Usta mı galip ayrılır çıkar mı diye çok bekleyen vardı. Maça Fenerbahçe iyi başladı ve ilk dakikalarda da çok net gol pozisyonlarına girdiler.

11.Dakikada Serdar’ın şutu az farkla auta gitti. 24. Dakikada Uğurcan üst üste iki net golü önledi.

30.dakikada bu kez Thiam ile geldiler. Onun yakın mesafeden vurduğu şutu da mükemmel bir renflekle çıkararak arkadaşlarına derin bir nefes aldıran isim Uğurcan’dı.

Trabzonspor ilk yarının son 10 dakikasında golü düşündü ve Fener kalesine son dakikalarda gidebildi. 45 artı 1’de cılız da olsa ilk yarının tek gol pozisyonuna grimiş olduk. Devreyi de golsüz tamamladık.

İkinci yarıya her iki takım da aynı kadrolarla çıktı. Trabzonspor ilk yarının tam tersine çok iyi başladı fakat gol pozisyonu giren taraf yine Fenerbahçe idi. 54.dakikada girdikleri gol pozisyonunda gününde olan Uğurcan rahatlıkla çıkarmış oldu.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında Trabzonspor çok iyi görünse de 60.dakikadan sonra yine durgunluk başladı. 72.dakikada pozisyon bulduk ama bunu da değerlendiremedik. 76.dakikada Fenerbahçe Pelkas ile öne geçti. Ferdi’nin pasını santra çizgisinin yanından alarak getirdi ve 30 metreye yakın mesafeden sert şutla takımının galibiyet golünü de atmış oldu.

Son dakikalarda maç gitti geldi.  Ki takım da son vuruşyları yapamayınca başka gol atılmadı ve  Fenerbahçe 3 puanın sahibi oldu.

Trabzonspor’da iki bek çok kötü. Orta sahadaki oyuncularımız hiçbir varlık gösteremedi. Fenerbahçede solbek oynayan Slazi adeta sol kanat gibi sürekli hücuma çıkarak defansımıza zor anlar yaşattı. Yine çok çok kötü oynadık ve bu kez bu kez kaybettik.

Böylece çırak ustasını yenmiş.