Eksiği, sakatı, hastası derken her maça ayrı kadrolarla sahaya çıkan, birkaç gün önceki Gaziantep futbol kulübü galibiyetiyle moral bulan Yeşil-Mavililer ilk devrenin son maçında İstanbul’da Başakşehir’in konuğu oldu. Kovid illeti yüzünden Rizespor çok sayıda oyuncusundan yoksun olduğundan kadro kurmakta büyük güçlük çekiyor.

Gaziantep maçından sonra Kovid olan Talbi’nin yerine Kovid’den dönen Meriah defansın göbeğinde Selim Ay ile birlikte görev yaptı. Takımda Skoda da yoktu. Böylesine zor ve kısıtlı şartlar altında rakibinin gücünü iyi bilen Rizespor, önlemlerini alarak dikkatli ve kontrollü oynadı.  Başakşehir orta alanda uyguladığı baskı ile üstünlük kurdu. Yeşil-Mavililer savunma düzeni ile oyunu kendi yarı alanında kabul ederek savunma da kalarak boş alan bırakmadı.  Ev sahibi takım kanatlardan ve ortadan yerden ayağa pas yaparak top çevirdi. Çok adamla geriye yaslanarak kapanan Rizespor rakibine boş alan bırakmadığı gibi pozisyon da vermedi ilk 45 dakikada.  İleri çıkmayı fazla düşünmeyen yeşil-mavililer geriden uzun toplarla kontratakla rakip kaleye gitmeye çalıştı ama ileride çoğalamadı. Hücum girişimlerinin çoğu başlamadan bitti. Maçin ilk yarısında rakibine pozisyon vermeyen Rizespor 34. Dakikada çıktığı hızlı hücumda Samidio’nun şutu kale direğinin yanından dışarı çıktı.

Rizespor Başakşehir önünde ilk yarıyı istediği gibi tamamlayıp soyunma odasına gitmeyi başardı. Maçın ikinci yarısına da golle başladı. Michalak’ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Samudio golle sonuçlandırdı. Rizespor ligdeki 9. Penaltı golü ile öne geçtikten sonrada kontrollü oyununa devam etti. Başakşehir baskıyı artırdığı bölümde uzaktan attığı golle beraberliği sağladı. Pozisyonda Mehmet Topal’ın şutunun Abdullah’tan sekip yön değiştirip ağlara gitmesi de şansızlıktı. 

Defansta Selim, Meriah ve sonradan oyuna giren Emir ile stoperler rakibe göz açtırmadılar. Yerinde müdahaleler yaptılar. Rakibin forvetlerine adeta gölge oldular.  Rizespor birçok eksiğine rağmen sahada ki oyuncuların coşkusu, puan alma duygusu üst düzeydeydi. Üstelik forveti bile yoktu. Bu görüntü bu istek daha önce neden yoktu sorusunu sorduruyor.  Bununla da sanki Tomas’ın gitmesini bekliyorlardı. Yeşil-Mavililer Gaziantep galibiyetinden sonra ilk yarının son maçında Başakşehir önünde öne geçtiği maçtan bir puan almasını bildi. Üst üste İstanbul’da olan maçların ilkinde çok zor bir deplasmandan altın değerinde bir puan başarıdır.