Trabzonspor adeta bonkör patronlar gibi. Para değil puan dağıtmaya devam ediyor. Fırtına, kendi sahasında konuk ettiği Kayserispor’u da mağlup edemedi ve sahadan ancak 1 puanla ayrıldı. Bordo-Mavililer ’in 90 dakikada Ekuban ve Baker ile iki şutu Kayserispor’un direklerinden dönerken, sarı-kırmızılı ekibinin kalesini koruyan 18 yaşındaki Doğan Alemdar birçok gollük pozisyonunda Fırtına’nın gol ayaklarına geçit vermedi.

Maç Trabzonspor’un kalesinde gördüğü şok gol ile başladı. Kayserisporlu Henrique’nin Trabzonspor’un sağ beki Hüseyin Türkmen’in başını döndüren çalımı sonrasında sarı-kırmızlı takımın golü geldi. Hedefi olan ve ülkenin 4 büyük bir takımdan birinde forma giyen bir futbolcu böyle çalım yememeli. Trabzonspor’da 61. maçında böyle bir oyuncun böyle bir pozisyonda rakibine geçit vermesi maalesef yetersizliğin göstergesidir.

Rakibi önünde 1-0 geriye düştükten sonra topu ayağına geçiren Trabzonspor, Kayserıspor kalesinde gollük pozisyonlar bulmadı değil.. Ancak konuk ekibin genç kalecisi Doğan Alemdar yerinde hamlelerle Fırtına’nın gol ayaklarına imkân vermedi. Teknik direktör Avcı sahaya elindeki en ideal on biri çıkardı. Bence sıkıntı şuydu. Trabzonspor kazandığı toplarda çabuk oynama yerine orta alanda karınca misali hareket etti.  Beraberlik golünde ise Kayserıspor’un verdiği açıktan yararlanan Bakasetas, Nwakaeme’nin güzel pasını gol yaptı.

İkinci yarıda sadece savunmada kalarak ileri çıkmayan ve oyun alanını Trabzonspor’a bırakan Kayserıspor kalesi şanslı bir günündeydi. Önce Ekuban’ın daha sonra Baker’in serbest vuruş atışı doksan tabir edilen yerlerde sahaya döndü. Avcı’nın ikinci yarının sonlarına doğru yorulan Nwakaeme’yi oyundan alması normaldi. Çünkü bu oyuncu hızlı atak yapacağına çalım atarak rakibinin savunmada yerleşimine yardımcı olmasını sağladı. Yerine giren Yunus Mallı girdi. Ve bu oyuncu sadece kaleye 2 kez şut attı.

Trabzonspor bu kadroyla ligde 4. sırada bulunması bence bu sezon için önemli. Fırtına, bu kadro mühendisliğinde artık ders çıkarmalı. Eğer, gelecek sezonda Uğurcan Çakır yok kabul edilecekse Kayserispor’un genç kalecisi Doğan Alemdar son haftalarda takibe alınmalı.