Başarı Pahalı Transferle Değil Yürekle Olur
 
İlk yarıyı 32 puanla üçüncü sırada tamamlayan Trabzonspor’un toplam maliyeti 71 milyon Euro. Trabzonspor eski teknik direktörlerinden Rıza Çalımbay’ın yönetimindeki Sivasspor'un ilk onbirinin maliyeti ise 15.850.000 Euro. 2019-2020 Cemil Usta Sezonu’nun ilk devresini 37 puanla lider tamamladı.
 
Buradan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na sesleniyorum. Eğer hala yabancı oyuncu transferi peşinden koşuyorsanız lütfen bir an önce bu sevdadan vazgeçiniz. Bu takımın mevcut kadrosunda yer alan oyunculara verilen şanslarda ortaya çıkan ve Türk futboluna damga vuran gençleri kazanmadınız mı? Ara transferde yabancı oyuncular alınarak Serkan, Abdurrahim, Cafer Tosun ve Kerem Baykuş'un önlerini kesmeye hakkınız yok. Trabzonspor alt yapıdan gelen gençleri yetiştirip Türk futboluna sunmak zorundadır.
Yeni slagon bu olmalı…
 
Nereden çıktı bu istişare kurulu?
 
Trabzonspor’un hiç sıkıntısı yok ya bir de istişare kurulu eklenildi? Ne yapar, ne yer ne içer? Eski başkanlar, asbaşkanlar, yöneticiler ve genel kurul üyelerinden oluşan bu istişare kurulunun hiçbir yaptırım gücü yoktur.
Bu kurul kulübe para verir mi? O da yok.
Ne verirmiş. Akıl.
Herkesin aklı kendine yeter. Trabzonspor’u yönetenlerin de. Yani Ahmet Ağaoğlu’nun, Mehmet Yiğit Alp’in veya Ertuğrul Doğan’ın aklı yok mu? İstişare Kurulu’na göre mi hareket edecekler.
Trabzonspor’da birilerine apolet verilmek için verilen bu kurul en kısa zamanda ortadan kaldırılmalı.
Nerede çokluk orada……
 
 Ağaoğlu'nun Toplantıda Anlattıkları
 
Trabzonspor’da bir hafta önce yaşanan kriz ne yazık ki toplumun yüzde 90’ı tarafından tam anlaşılmış değil. Ne olmuş, kim ne demiş. Hangi söylemler ortaya atılmış. Hem Trabzonspor hem de Ünal Karaman bu konuda net açıklamalar yapmalı. Geçen Cumartesi günü Trabzonspor Tesisleri’nde mevcut Yönetim Kurulu, eski Başkanlar, Trabzonspor'un kurul başkanları ve İstişare Kurulu üylerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantının perde arkasını araştırdık. Başkan Ağaoğlu orada bulunanlara gelişmeleri anlatarak “İlk faciayı Malatyaspor maçında yașadık. Ünal Karaman ilk istifa sinyalini orada vermiști. Hocamızın takımdan göndermek istediği Onur, Burak dahil 5 futbolcuyla yollarımızı ayırdık. Biz de yönetim olarak hocamızın arkasında durduk” dedi.
Yönetime ilk geldiklerinde önlerinde transfer yasağı olmasına rağmen Karman'ın eski Futbol Şube Sorumlusu Haluk Șahin ve Yönetim Danışmanı Ali Kemal Denizci'ye ‘galiba transfer yapamayacaklar, istifa edeyim ben’ diye serzenişte bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Bizi 3.sınıf oyuncularla oynatmak zorunda bıraktılar. AEK maçı sonrası transferleri ben yapmadım diyor. Ama hocamızın bütün oyunculardan transfer konusunda haberi vardı. Ayrıca hocamız geçen sezonun sonunda ‘Yol yakınken zirvede bırakalım. Daha sonra daha güçlü geliriz. Antalyaspor maçı sonrasında 3.Lige düșmüș takımın oyuncuları ile oynuyorum. Yani hocamız Karaman 4 kez ayrılmayı düșünmüș buna rağmen arkasında durduk” ifadelerini kullandı. Başkan Ağaoğlu’nun toplantıda Ünal Karaman'a geldiği günden bu güne kadar toplam 9 milyon TL ödeme yapıldığı da sözlerine eklediği öğrenildi.
 
Doğan'a Can Kurban
 
Trabzonspor'da Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan.. Tüm kesim tarafından sevilen bir sima.. Dayıları Kabak Coşkun, Turgut ve Güngör Şahinkaya. Bu üç değerli insan Trabzonspor'da futbol oynamış, şampiyonluk yaşamış isimler. Doğan'ın kendisi futbol oynamazsa da iyi bir Trabzon'lu ve Trabzonspor'lu. Bordo-Mavili kulübün can simidi. Yönetimin finans konusunda eli ayağı. Kulübün başı sıkıştımı hızır gibi yetişen isim.
 
Bordo-Mavili Kulübü tam 3 kez ipten almış. Trabzonspor Kulübü’nün en son 31 Aralık 2019'da ödenmesi gereken 72 milyon liralık faiz borcu için yine Başkan Yardımcısı Doğan'ın kapasını çalmış. Doğan bu konuda hiç kemküm etmeden bu ödemeyle beraber Trabzonspor'u toplam üç kez ipten alan yönetici oldu. Böyle yöneticiye can kurban. Her yönetici onun gibi elini cebine atsa Trabzonspor'un sırtı asla yer gelmez.
 
Kelkit’i Ayağa Kaldıran Adam Gibi Adam
 
Altın'ın değerini sarraf anlar diye bir atasözü vardır. 1954 Kelkit Belediyespor Onursal Başkanı Murat Akın tüm yükü omuzlarına aldı. Akın yüreğini koydu ortaya, gecesini gündüzüne kattı, tüm lüks ihtiyaçlarından feragat etti. Kelkitspor’un Bölgesel Amatör Lig'den 3.Lig'e yükselmesinde aslan payı onun. Tüm Kelkit'in adını Türkiye'de duyurdu. Memleket yağmurlarını göz pınarlarında kaynağa dönüştüren bir kişi. Parayı dışarıda kazandı ama Kelkit’e bağlılığını hiçbir zaman koparmadı. İşadamı Akın’ın, Büyükşehir yerine yatırım için baba topraklarını tercih etmesi ilçe halkı tarafından takdire şayan hizmet olarak kabul edildi.
 
Kelkit'e büyük hizmetlerde bulunuyor. İş dünyasında olduğu gibi spor dünyasında da sükse yaptı. Yeter ki Murat Akın gibi futbolun içerisinden gelmiş kişileri küstürmeyin. Akın küserse Kelkitspor diye bir takım kalmaz toz duman olup gider. Türk futbolunun Murat Akın gibi adam gibi adamlara çok ihtiyaç var. Ama ne yazık ki pek fazla Murat Akın yok.