Kayserispor taraftarı ile bizim taraftarlar arasında ki dostluk öncelere dayanır.
Bu maç itibari ile bunu bozan tek kişi Hikmet Karaman’ın Kayseri’nin başında olması idi.
Hatırlanacağı üzere kendisi Rize’nin hocası iken Rize kümeye gidiyordu, Trabzonspor ve de Trabzon kentini Rize ile düşman edecek verdiği beyanat o günlerde çok konuşuldu.
Bir spor adamının böyle bir beyanda bulunması Hikmet Karaman’ın şahsında bir hayli tartışılmıştı.
Bu maçta onun çirkin yüzü dışında her şey dostluk içinde cereyan etti.
Her iki takım da konumları itibari ile alacakları sonuç ile sıralamadaki yerlerini etkileyecek bir durum yoktu.
Bu da ayrıca maçın stresten uzak geçmesini sağladı.
Atılan gol sayısına bakıldığında takımların futbolu güzelleştirme gayreti içinde olduklarını görürsünüz. Hemen hemen maç süresince her iki takım da orta sahayı çabuk geçerek rakip ceza sahasında etkili olmaya çalıştı.
Saha avantajı yanında teknik özellikleri üstün olan takımımız attığı dört golle sahadan rahatlıkla galip ayrılmasını bildi.
Sevgili okurlar sezon sonuna yaklaştığımız bu günlerde tüm olanaksızlıklara rağmen takımımız ligin en güzel futbolunu oynadığı tartışmasızdır.
Ancak gelecek sezonda başa oynamak için takımımızda bazı eksiklerin ekonominin fırsat verdiği ölçüde giderilmesi gerekmektedir.
Daha önce bir yazımda da belirttiğim gibi iki durdurucu Sosa’nın yanında Onazi türünde bir orta saha ve de Rodallega’nın yerine santrafor alınması gerekir.
Takımda eksik görülen bu mevkilere alt yapıdan çözüm bulunur ise elbette ilk tercih mutlaka o olmalı, ancak bugüne kadar oynayanların dışında bu işareti verenleri en azından ben bilmiyorum.
Elbette kulüp yetkililerinin transferle ilgili çalışmalarına çok önceden başladığı muhakkak.
Benim yaptığım eleştirilerimin yanında öneriler de bulunmaktan ibarettir.
Sonuç olarak ramazanın bu ilk iftar saatinden hemen sonra oynanan iyi futbol ve de alınan farklı sonuç herkesi mutlu etti.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
İyi haftalar.