20 milyonluk bir şehirde mahşeri bir kalabalıkta gezerken arkadan bir el uzanır dokunur ya omuzuna "tertip der ve sarılır ya boğazına" yada ne bileyim hiç gitmediği bir kumsalda yürürken gençlik aşkını bir delikanlının kollarında görürsün de dersin ya "vay be Dünya ne kadar da küçük" aynen öyle günler yaşıyoruz, gerçekten Dünya küçük hemde çok..

Sene 1973…

Trabzonspor ile Kayserispor aynı puanda son haftaya girerler. 1 nci lige çıkmak için (şimdi ki süper lig) Trabzonspor'un 4 gol üzerinde atması yeterli olacaktır. Rakip, ligin zayıf ekiplerinden Gençlerbirliği. Averajla ligde kalmayı garantilemiş, 16 takımlı ligde son haftaya 14ncü sırada girmiş tabiri caizse tam bir averaj takımı..

Peki ne oldu biliyor musunuz?

Gençlerbirliği Trabzon'a gelmedi, 3-0 hükmen mağlup sayılması Trabzonspor'un averajı toparlamasına yetmedi ve Trabzonspor'un süper lig macerası bir başka bahara kaldı.

Ama dedim ya an gelir "Dünya küçük" dersin ya işte yeşil sahalarda Trabzonspor için o gün dündü.

Kayserispor'un şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe ile oynayacağı maçta mağlup olması ve Trabzonspor'un Gençlerbirliği'ne yenilmesi Gençlerbirliği'nin ligde kalmasına yetiyordu

Lakin kaderin cilvesine bakın ki; Gençlerbirliği yaklaşık 50 yıl önce sportmenliğe yakışmayan bir  eylemle bir yılını çaldığı Trabzonspor'un merhametine kaldı.

Maça Fırtına çok yüksek bir tempoyla başladı. Öyle ki bir nefes arası verdiğimde dakikalar 30'u gösteriyordu. Gözüm istatistiklere takıldı %80'e %20 gibi ezici bir hakimiyetin yanında 2 top direkten dönmüş, iki topta çizgiden çıkmıştı. Sonrasında misafir ekibin sportmenliğin sıırlarını zorlayan faulleri ile tempo bir miktar düştü. Tam ilk yarı böyle bitecek herhalde derken (dk.44) Bakasetas'ın güzel asistinde Ekuban ilk yarının skorunu tayin etti(1-0).

İkinci yarıya Gençlerbirliği daha hareketli başladı. Daha 10ncu dakika yeni doluyordu ki Gençleebirliği'nin golü geldi. Ayite yakın mesafeden güzel bir vuruşla Uğurcan'ı avladı ve skora denge geldi. Golden sonra da ilk yarıya nazire yaparcasına Gençlerbirliği'ni daha etkili gördüm sahada. Buna rağmen birçok pozisyonda Gençlerbirliği defansı ve kalecisi şanslıydı bunu da not düşelim. Ta ki 86 ncı dakikaya kadar. Bu dakikada Afobe oyuna girmesinin üzerinden 2 dakika geçmemişken Bakasetas'ın araya şık bıraktığı topta golü buldu ve skoru ilan etti (2-1).

Sonuç olarak kader ağlarını ördü ve Gençlerbirliği takımı 1973 sezonunda Süper lige çıkmasın diye gitmediği Trabzon' da küme düştü.