Başakşehir'in şampiyonlar ligi ön elemesini geçemediği,  Galatasaray'ın grupta iki maça çıkmasına rağmen bırakın puanı gol dahi atamadığı icin Şampiyonlar liginden puan çıkarma umudu kestik desem yanlış olmaz.
 
Hal böyle olunca da Uefa da kazanılacak her maç, her puan gelecek yıllar Türkiye şampiyonunun ön eleme oynamaması adına çok kıymetli.
tespitimi yapıp geçiyorum maça…
 
Ünal hoca Kadroda yine rotasyona gitmiş. Stoper ikilisi Huseyin- hosseini yerini Campo  ve Ivalindo ikilisine bırakmış. Maç öncesi hafif sakatlığı olup riske edilmeyen Sturridge'te yerini uzun süreli sakatlıktan kurtulan Yusuf Sarı'ya bırakmış.

Maça ev sahibi Trabzonspor tutuk başladı. Bu sürede (yaklaşık 15 dakika) oyuna misafir takım Krasnodar hükmetti. Trabzonspor  stoperlerini baskılayıp ev sahibi ekibin kolay top yapmasına müsaade etmediler. Buna rağmen pas oyunundan vazgeçmeyen Firtina'da kaliteli ayakların da devreye girmesi ile geri kalan 25-30 dakika karşı kalede gol arayan taraf oldu. Özellikle Yusuf SARI, Sosa, Abdulkadir Parmak ve Novak bu sürede ciddi gollük pozisyonlara girdiler.
 
İkinci yarıya  da ilk yarının başında olduğu gibi agresif bir giriş yapan misafir takım bu sefer umduğunu buldu ve dakikalar 48'i gösterirken skoru 1-0'a getirdi.Golun ardından özellikle Yusuf Sarı ile Sosa'nın reaksiyonu görülmeye değerdi. Yusuf Sarı'yı sportmenliği aşan bir sertlikle sindiren Krasnodar'ın Sosa'ñın şutlarinda da şansi yaver gidince Trabzonspor  gol bulamadı. Misafir ekip  90+2 de bir gol daha buldu ve  maçı 2-0 kazandı.
Döndük lige….