Ligin zirvesinde şampiyonluk yarışında kıyasıya bir mücadeleye giren Trabzonspor ile Başakşehir, koronovirüsü salgını nedeniye Akyazı’da seyircisiz oynanan maçta karşılıklı goller vardı. Her iki taraf için ne şiş yandı ne kebap derken, Trabzonspor 3 puan almak amacıyla çıktığı Başakşehir karşısında sahadan ancak 1 puanla ayrılarak önemli bir fırsatı tepti. İlk yarıda Bordo-Mavililer oyunun hakimi olsa da bir türlü istediği golü bulamıyordu. Savunmada, orta alanda ve ileride iyi top yapan Bordo-Mavililer, girdiği pozisyonlarda maalesef çerçeveyi bulmadı. Ancak ilk yarının ortalarında Başakşehir cezasahası içerisinde Nwakaeme'yi formasından çekilmesine rağmen bariz penaltıyı orta hakem Fırat Aydınus görmemezilikten geldi. VAR'da bulunan eyyamcı hakemlerden Mete Kalkavan'da buna çanak tuttu. Trabzonspor'un bariz penaltısını her iki eyyamcı hakem yedi.
 
Ekuban, Sörloth ve Nwakaeme ile girilen net pozisyonlar harcandı. Ligde 19 golle gol krallığında ilk sırada yer alan Norveçli oyuncunun ilk yarıda mevkisinin ne olduğunu ben de bilemedim. Santrafor  oynayan Sörloht ilk yarının 35 dakikasında bir sağ, bir sol tarafta oynadı durdu. Sörloht santrafor ise santraforda o zaman mevkisinde oynamalı sağdan Nwakaeme, soldan Ekuban'ın yapacak olduğu ortalarla Norveçli oyuncuya servis yapmalı idi.
 
Ancak ikinci yarıya Trabzonspor iyi başlamadı. Futbolun beş şartı var. Rakibin kapanıyorsa onu açmanın şarları vardır. Birincisi uzaktan kaleyi yoklamak, ikincisi derin pas ve sızma yapmak, üçüncüsü genişlik, dördüncüsü duvarpası (verkaç) beşincisi ise hareketlilik (Kısa mesafeli çapraz koşular). Trabzonspor'dan bunların hiç birini göremedik. Görmüş olsaydık sahada daha farklı bir Trabzonspor görürdük. Trabzonspor orta alanı 15 dakika rakibine bıraktı. Bu yarıda ev sahibi takımın kalesıne iki kez gelen İstanbul takımın sadece birini Demba Ba ile gol yaptı. Trabzonspor'un, Başakşehir'e gol atacak kadar hiç bir varyasyon göstermedi. Allah'tan  Skrtel sahneye çıktı da kendi kalesine golü atarak beraberliği sağladık. Teknik Direktör Hüseyin hoca sahanın en kötüsü olan Nwakaeme'ye nasıl doksan dakika sabretti merak ediyorum. Bu oyuncuyu dışarı almakta çok ama çok geç kaldı. Bordo- Mavililer bu yarıda girdiği pozisyonlarında etkili olmadı. Kaçan 2 puandı. Şampiyonluk yarışında belki de çok aranacak puanlar olacak.