Trabzonspor’un kurucu üyelerinden, Bordo-Mavili takımın kuruluşunda başroldeki isimlerinden birisi olup, 13 yıllık yöneticiliğinin ardından Sicil Kurulu Başkanlığı ve Divan Kurulu Başkanlığı yapan Nizamettin Algan büyüğümüz aradı önceki gün telefonla.

Sesini duymaktan mutlu olduk, hal hatırını sorduk, bir konuda yapılan bir yanlışın kendisini rahatsız ettiğini ve bunu düzeltmek istediğini belirtti, can kulağıyla dinledik..

Söyledikleri şunlar: Trabzonspor’un 1.Lige çıktıktan sonra kazandığı ilk kupa olan ve takımımızın şahlanışının ilk işareti sayılan ‘Kıbrıs Barış Kupası’ndan bahsedilirken, yapılan bir yanlış var. Deniyor ki;  Fenerbahçe katılmayı kabul etmediği için Trabzonspor’u davet ettiler. Oysa gerçek bunun tam tersi.  Biz katıldığımız için Fenerbahçe katılmadı. Olayın aslı şöyle: Biz 2.Lig’deki son senemizde Türkiye Kupası’nda Trabzon’da 0-0 berabere kaldığımız Fenerbahçe maçının rövanşı için İstanbul Aksaray’da Nazar Otel’de kamptayken, bu turnuvayı düzenleyecek heyetten geldiler, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın tekliflerini kabul ettiğini 4.Takım olarak Trabzonspor’u düşündüklerini söylediler, biz de kabul ettik. Ancak daha sonra Trabzonspor’un da turnuvaya katılacağını öğrenen Fenerbahçe’nin Başkanı merhum Faruk Ilgaz, “Bunlar çok iyi futbol oynuyorlar, bizi orada yenerler, sonra da bir daha bunların önünü alamayız, ileride başımıza bela olurlar” diyerek turnuvaya katılmaktan vazgeçti. Hatta bu düşüncesini Galatasaray ve Beşiktaş yöneticilerine de söyledi ancak onlar katıldılar.

Nitekim biz o yıl şampiyon olup 1.Lig’e çıktık, sonrası malum. O zaman Kulüpler Birliği yoktu ancak Anadolu Kulüpleri olarak zaman zaman toplantılar yapıyorduk. Faruk Bey orada da “Ben zamanında bunlara söylemiştim ama bu akılsızlar beni dinlemedi” diyerek sitemini dile getirmişti.

Bu arada bir şey daha diyeyim. O zamanlar sezon başlamadan İstanbul’da 3 takımın katıldığı Spor Yazarları Turnuvası düzenlenirdi. Bizi de iki kez davet ettiler. Ancak orada da şampiyon olunca Trabzonspor’u bir daha çağırmadılar. Hatta FB başkanlarından biri (Ben Ali Şen diye biliyorum,) ‘Trabzonspor’u o turnuvaya çağırmakla hata ettik,  çünkü 4 büyükten biri olmalarını tescil ettik’ şeklinde bir ifade kullanmıştı..

Nizamettin Abi’mize teşekkür edip telefonu kapattıktan sonra düşündük: Yahu hep eleştiriyoruz ama, bu FB’nin haklı oldukları taraflar da var!

Baksanıza, Trabzonspor’un büyüklüğünü daha yıllar önce görmüşler, meydanın artık eskisi gibi boş olmayacağını anlamışlar..

TRABZONSPOR’UN FORMATI BU

Trabzonspor bu sezonun en iyi ve kendisine yakışan futbolunu Ankaragücü maçının ilk yarısında oynadı.

Pas yapacağım diye ofansif etkinliğini azaltmayan..

Pas yapan ancak bunu ileri doğru gerçekleştiren,

Gereksiz yan ve geri paslarla oyalanmayan bu Trabzonspor, son maçların hem formda hem de çok diri ekibi olan Ankaragücü’nü sahada aciz bıraktı.

Tabi bunda özellikle de Ekuban’ın eski formunu yakalaması ve Djaniny’nin etkili futbolu kadar, son maçlarda alınan istenmeyen sonuçlar üzerine Abdullah Hoca’nın oyun formatında yaptığı değişiklik de büyük rol oynadı.

Sonuç olarak diyeceğimiz şu dur ki; Trabzonspor’un oyun formatı budur..

Sezon sonunda yapılacak takviyeler de buna  göre belirlenmelidir..

KAOS MU DEDİN?

Yaşadığı haksızlıkların süreklilik kazanıp adeta Türk futbolunun yazılı olmayan bir kuralı haline gelmesine ve şike ile elinden alınan kupası için içeride bir sonuç alamaması üzerine Trabzonspor’un  mecburen UEFA’ya yaptığı müracaatı TFF Başkanı Nihat Özdemir, ‘Bunlar kaosun peşindedirler’ sözleriyle değerlendirmiş..

Ey gidi Nihat Bey..

Kaos ile yan yana gelmeyecek tek isim Trabzonspor’dur..

Tıpkı sizin TFF Başkanı olmaması gereken tek isim olduğunuz gibi!..

Hem elinizde çok önemli bir işin! olduğu şu sıralar, bu kaos işine hiç girmeyin.

Gündeminizde yöneticisi olduğunuz kulübün mahalle maçlarında, gazozuna turnuvalarda aldığı 9 birinciliği ‘Türkiye Şampiyonluğu’ olarak saydırmak gibi önemli bir işiniz var ya!....

BİZİM SAĞLIKÇILAR KEL Mİ?

Bu arada FB-GS  maçında tribünlerde yer alan 5 bin civarında sağlıkçı olduğu iddia edilen kişilerin yaptıkları uygunsuz davranışlar yüzünden Trabzonspor’un F.B maçından önce aynı yönde yaptığı müracaatı bunun hata olduğunu ve suiistimal edilerek bir daha tekrarlanmayacağını söyleyerek reddeden aynı Nihat Özdemir’e soralım; BJK-FB maçında tribüne alınanları görünce bu kuralın sadece Trabzonspor’a uygulandığını söylemek de kaos yaratmak mı oluyor?

O zaman biz kaos yaratmaya devam edeceğiz!

10 NUMARA HAREKET

Trabzon’un ve Türkiye’nin sanayisine, ekonomisine büyük katkılar yapan ve de iş verdiği yüzlerce kişiyle gönüllere giren Celil Hekimoğlu Başkanımızın bedava versen kimsenin dönüp bakmaya tenezzül etmeyeceği bir yere yaptığı olağanüstü tesisler, spora ve amatör branşlara sağladığı imkanlar ve de bu gün yarın 1.Lig’e yükselmesi kaçınılmaz bir takımla futbola yaptığı yatırımlar malum. Bence Hekimoğlu Trabzon takımının oyunculara fabrikasını gezdirip, özellikle de dökümhanesini gösteren Celil Başkan’ın bu uygulamasını Trabzonspor’un genç futbolcuları için de yapmak lazım..

Topu yarım metreden kaleye soktuklarında gazetelerde sayfa sayfa manşet olup yere göre sığdırılamayanlar, 1000 derece ateşin karşısında günde 8-10 saat çalışıp imrenilecek eserler üreten insanların bir maç priminin onda biri kadar bir ücretle verdikleri mücadeleyi görüp, yaptıkları işin kıymetini daha iyi bilsinler, ellerindeki nimetin farkına varıp ona göre çalışsınlar diye..

‘NASILSA HEPİMİZ ÖLECUK!

Vali İsmail Ustaoğlu’nun açıkladığına göre Trabzon genelinde 7 apartman, 2 pansiyon, 823 ev, 1 kurs ve 3 mahalle/cadde olmak üzere toplam 836 yerde karantina uygulanıyormuş.

Bence az bile!

Zira kafa, aynı kafa..

Maske tamam gibi de iş mesafeye gelince işler değişiyor.

Biriyle konuşuyorsun, yaklaşa yaklaşa neredeyse ağzının içine girecek.

Sen geri kaçıyorsun, ya da uyarıyorsun, bir de bozuluyor.

-Ne gadar gorkaysın..

-Nasılsa hepımız ölecuk..

‘Öleceksin de, niye haftaymda oyundan çıkaysın, 90 dakika sahada kalsana!’

Diyerek uzaklaşıyoruz, mecburen!.

Bir de, hiçbir şey  yokmuş gibi dolaşmayı, milletin içine karışmayı marifet sayan temaslılar var..

Ya kapınızı çalıp şu ortamda anket yapmak için yalvaranlara ne diyeceksiniz?

Diyeceğim o dur ki; Dünya’da ortadan kalksa, bu kafalarla bu corona Trabzon’u kolay kolay terk etmeez!

Maalesef!..