Kupa'da Denizlispor'u 2-0 yenerek lig öncesi moral depolayan Trabzonspor dün evinde ligin dibinde can çekişen, kümede kalma mücadelesi veren Kasımpaşa'yı ağırladı.
 
Teknik direktör Hüseyin Çimşir'in ligde ilk resmi maçı olan bu maçta hedef 3 puandı.
Nitekim de öyle oldu. İlk yarım saatte üç oyuncu fişi çekti.
 
Bordo-Mavililerin oyun düzenine baktığımızda hafta içi Denizlispor ile oynanan Türkiye Kupası’ndaki oyun sistemi ile sahaya yayıldı. O kadroda Abdülkadir Parmak’ın yerine, Ekuban ilk onbirde yer aldı. Çiceği burnundaki teknik direktör Çimşir, Kasımpaşa maçında üçlü gol ayakları olan solda Nwakaeme, ortada golcü Shörloth sağda ise Ekuban'a görev verdi. İlk yarıya baktığımızda hiç oyunda olmayan bir Kasımpaşaspor gördük. Mümkün olduğu kadar defansını kalabalık tutmaya çalıştı. Aradan oyuna çıkmaya düşünüyordu ama gücü de buna bir türlü yetmiyordu. Bu ne zaman bozulacak? Bir gol olacak ve bu golü Trabzonspor atarsa, Kasımpaşa oyuna çıkmaya başlayacak. Nitekim de öyle oldu. Bordo- Mavili takımın ataklarına ancak 25. dakikaya dayanabildi. Kaptan Sosa perdeyi açtı. Golcü Sörloth devam ettirdi, Nwakaeme bitirdi. Trabzonspor dört dakika içerisinde Kasımpaşa'nın ipini çekti. Şu bir gerçek, büyük takımlara karşı ne içeride ne dışarıda maçı 0-0 bitirme şansın çok zor.
 
İkinci yarıda yine gol ayakları sahnede vardı. Sörloth üç gol atarak bordo- mavili forma altında ilk kez bir maçta hattrick yaptı. Sonra Nwakaeme güzel bir vuruşla skor 6-0 oldu. Belki de Trabzonspor 'un hem seyircisi hem teknik heyeti ilk kez böyle bir rahat maç ve 6 gol izleme fırsatı buldular. Bordo- Mavililer maçın başında güzel baskı yaptı, topa da sahip oldu. Kaleci Uğurcan en rahat maçını oynadı.

Bu, takımın akordu yerine oturmaya başladı. Topu atan ve alacak oyuncunun birbirleriyle çok iyi anlaştılar. Bundan sonraki maçlarda da aynı böyle devam edilirse ve Trabzonspor takımı hastalığı olan geriye yaslanmaya oyuncular kafalarından silerse bana göre de şampiyonluğun en büyük adayı. Bordo-Mavili futbolcular Kasımpaşa maçında görüldü ki beyin olarak birbirlerini hissettiler. Kasımpaşa maçı geride kaldı. Trabzonspor artık önüne bakmalı. Bir parantez de Serkan Asan'a. Yaşın daha genç her Trabzonlu futbolcuya  bu kutsal forma nasip olmaz. İyi futbolcu olduğun kumaşından belli. Şımarmadan çok çalışarak aynen bu şekilde devam et. Kasımpaşa karşısında oynadığın futbol ile benim gibi herkesin takdirini topladın. Trabzonspor, Turgay Semercioğlu'ndan sonra iyi bir sağbek bulamadı. Sen böyle devam edersen futbolunun üzerine koyarsan Trabzonspor uzun yıllar sağbek sıkıntısı çekmez. Ama sakın  abilerin gibi şımarma!