Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun ve Allah başka acılar göstermesin bizlere.


Dünyadaki gelişmeler kötü de olsa maalesef hayat devam etmektedir. Bizde acılarımız olduğu bu anlarda kalemimizi elimize alarak TAKA okurlarına takımımız hakkında bilgilendirmeler yapmaya mecbur oluyoruz.
Gelelik konumuza. Trabzonspor’un daha önce oynadığı maçlara baktığımzda yıldız oyuncularımızın bireysel yeteneklerini ortaya koydukları maçlardan iyi neticeler aldığımıza tanık olmuşuzdur. Aslında kollektif olarak oyunu sahaya yansıtmak çok daha katkı sağlayacaktır.


Çünkü futbol kollektif bir oyundur. Geçmiş maçlarımıza baktığımızda yıldız oyuncularımızın becerilerini sahaya yansıtamadığımız maçlarda bugünkü gibi çok kötü futbol oynadığımıza tanık olmuşuzdur.
Son haftalar yaklaşıyor, güzel oyunlarda galibiyetler alırız. Fakat maalesf aynı görüntüleri vermeye devam ediyoruz.


Bu hafta konuğumuz olan Alanya takımına bakıyorum da yöneticilerini takdirle alkışlıyorum. Çünkü geçen sezonki en iyi oyuncularını bu sezon satmalarına karşın yaptıkları yeni transferleri takıma uyum sağlamış ki ligdeki konumları sıralama bakımından da çok iyi sayılır. Her ne kadar son 4 maçlarını kazanmamış olsalarda oynadıkları futbol herkes tarafından takdir ediliyor.


Perşembe günü İstanbul’da Kasımpaşa’yı yenerek dönen Bordo-Mavili oyuncularımız Alanyaspor maçında fire vermemek ve yarıştan kopmamak için mutlak galibiyet parolası ile çıkmışlardı sahaya.
Trabzonspor’da Djanini’nin sakatlığından dolayı forvette Afobe’ye görev verdi Avcı. Alanyaspor cephesinde ise daha önemli oyuncuların sakatlıklarını görmeden geçemiyoruz. Örneğin Marafona ve Babakar’ın olmayışları, onların açısından sıkıntılı bir durumdu.


Bu şartlarda ister istemez Trabzonspor daha avnatajlı diye düşünüyordum. İlk dakikalarda topun tüm hakimiyeti Alanyaspor’un elinde idi. 10. dakikada gelişen Alanya atağında Salih’in akıllı şandel vuruşunu Uğurcan parmakları ile dokundu ve top direkten geri döndü.


Trabzonspor ilk yarıda 22. ve 28.dakikalarda Bakasetas ile 2 şut attı bunları kaleci Serkan rahatlıkla önledi. 37.dakikada Alanyaspor bir kez daha geldi. Bu kez bizim kalecimiz iyi bir kurtarışla atağı bertaraf etmeyi başardı.


İlk yarıyı değerlendirirsek üstün olan topla daha çok oynayan taraf Alanyaspor’du. Trabzonspor adeta defansif kurgudan çıkmayarak rakibe de oynam fırsatı vermiş oldu. Golsüz biten ilk yarıdaki futbol da kimseyi memnun etmedi.


İkinci yarı başlar başlamaz Ekuban ile rakip kaleyi yokladık fakat Serkan gole geçit vermedi. 61.dakikada Katrior sakatlandı yerini Davidson girdi. 66.dakidaa gelişen Alanya atağında  Efecan sağdan getirip orta yaptı bu topu Ceyhun Mustafa’nın önüne indirdi ve o da takımını öne geçirdi.


73.dakikada sahneye Davidson çıktı. Serkan’ı ekarte edip geçti ve 40 metre sürdü ve Uğurcan’ın sağından topu filelere yolladı, 2-0 oldu.


77.dakikada gelişen atağımızda Berkan’ın eline çarpan topu Hakem penaltı verdi ve Bakasetas bunu gole çevirdi. 90 artı 7.dakikada kendisinin ikinci takımının 3.golünü atarak 5.hafta sonra da Alanya takımının galip gelmesini sağladı.


Ben soruyorum maç 0-0 iken bizim hocamız maçı neden hep kendi sahasında kabul etti ve gol yedikten sonra hücum oynattı. Maç golsüzken hamle yapılmaz mı? Kazandığımız maçlarda bile hep kötü oynuyoruz ama körün taşı gibi bir gol atıyor ve kazanıyorduk.


Ama bu kez öyle olmadı.


Alanyaspor maçı bizim gerçek kimliğimizi bize hatırlatmaya bilmem yetti mi?