Bazılarına göre ite kaka, bazılarına göre sistemli, bana göre ise her maçı şampiyonluk maçıymış edasında yüksek bir konsantrasyonla oynatan Abdullah hoca; 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile seven sevmeyen milyonların takdirini kazandığını düşünüyorum.

Buna rağmen futbolda dün yoktur. Öyle olsa Trabzonspor'un tüm şampiyonluklarında emeği olan Şenol Güneş, Trabzonspor kulübünden kovulurcasına yollanır mıydı? Veya Dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından biri olan UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu’nu Galatasaray’a getiren Fatih Terim Galatasaray’dan 3 kez yollanıp 4 kez geri getirilir miydi?

Velhasıl futbolda dün, geçen hafta veya geçen yıl diye bir mazeret, bir teselli yok. Varsa yoksa şu an, bu maç…

Göztepe 1 maçı eksik olmasına rağmen 15 maçta 19 puan toplamayı başarmış ve kendine 12’nci sırada yer etmiş, Süper Lig tecrübesi yüksek, kaliteli oyunculardan kurulu kadrosu ile hiçte yabana atılmayacak bir ekip.

Maç öncesi göze göz, dişe diş, kora kor bir maçın bizi beklediğini düşünmüştüm. Maçın başlaması ile iki tarafından yüksek temposu yanılmadığımın belgesi gibiydi. Özellikle Trabzonspor ön oyuncuları Nwakaeme-Djaniny ve Ekuban üçlüsünün değişerek hücum etmesi rakibin savunmada ciddi zorlanmasına neden oldu. Trabzonspor orta alanının ve defansının üst seviye uyumu, hücumdan savunmaya ve savunmadan hücuma geçişlerde kusursuz bir makine edası ile hareket etmesi rakibin bir tane bile pozisyon bulamamasının ana nedeniydi. Trabzonspor’da Djaniny’nin pas / şut tercihi, pas şiddetini ayarlama eksikliğine ek olarak birde Göztepe kalecisi İrfan Can’ın futbol şansı olmasa daha fazla gol yada goller bulabileceği bir yarıyı 1-0 ile tamamlamak zorunda kaldı diyebiliriz.

İkinci yarının itibariyle ilk yarı olduğu gibi topun Trabzonsporlu oyuncuların ayağında olduğunu belirtmeliyim. Özellikle 60 ile 65 arasında Nwakaeme ile kaçırılan iki yüzde yüzlük gol pozisyonu ve 75’te Ekuban’ın kaleciye takılan topu Trabzonspor adına dizlerimizi dövdüğümüz pozisyonlardı. Maçın son dakikalarına doğru oyuncular üzerindeki baskı ve yorulan oyuncuların yerine oyuna dahil edilen oyuncuların kalite farkı oyuna bir nebze Göztepe’yi dahil etti.

Son dakikaları Trabzonspor ceza sahasında geçen ve büyük bir heyecana sahne olan maçı Abdullah hocanın öğrencileri kazanmayı bildi ve BAY geçeceği hafta öncesi altın değerinde bir 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Sezonun ikinci yarısı itibariyle; Eksik ve aksayan bölgelere oyuncu transferi, kadro darlığı ve oyuncu havuzunun genişletilmesi gibi hayati önemde transferlerle çok daha yarışmacı bir takım göreceğimize inanıyorum.

Teşekkür ederiz çocuklar, teşekkür ederiz Hocam, Başkanım şimdi top sizde!...