Geçen hafta Antalya maçında topla daha çok az oynayıp, uzatma dakikalarında beraberliği yakalayıp bir puan alan Trabzonspor dün akşam Konyaspor, önünde ilk 10 dakikada kalesinde iki tehlikeli pozisyon gördü. Sonradan toparlanan Bordo-Mavililer rakip kalede gol aramaya başladı.

İlk kez Trabzonsporlu oyuncuları bu kadar diri baskılı gördüm. Konyasporlu oyuncular topu ayağına her aldığında dört futbolcu rakibinin başında bitiyordu. Bu baskıyı geçmiş maçlarda yapılmış olsaydı bugün Trabzonspor’una puan durumundaki yeri daha üst sıralar olacaktı. Dün gece topun sahibi olurken golün dışındaki pozisyonları "sahipsiz" kaldı. Golün hazırlanışı çok güzeldi. Üç pasla istenilen arzulanan taktikle gol geldi. A. Kadir Ömür’ün sağbekten koşu yapan Serkan’ı topla buluşturması genç oyuncunun arka direğe gönderdiği pasını Nwakaeme ayağının içi ile dokunup filelere yolladı. Golden iki dakika sonra Konyasporlu Ömer Ali’nin, A. Kadir Ömür’e yaptığı sert harekette yıldız oyuncu yerini Flavio’ya bıraktı.

Avcı Trabzonspor başına geldiğinde ideal on birine yaptıramadığı takım savunmasını dün zaman zaman Konyaspor karşısında oyuncularına yaptırdı. Oyunu kendi sahasında kabullenmeyen tehlikeli pozisyonlarda yakalayan Konyaspor, bulduğu her fırsatta da kontrataklar yaptı. Rakibiniz böyle beklerken, kolay çözüm için kanat oyuncularınız çok kararlı oynamalı ve son çizgiye inerek savunmanın dengesini bozmalıdır. Bunu yapamıyorsanız öndeki santraforunuzla, arkasındaki on numaranız ve kanatlardaki oyuncularınız birbirlerine yakın oynayıp kale kapısını göbekten delmeyi deneyebilirler. Trabzonspor dün her iki yarıda ikisini de yaptı. Önce Flavio ile sonra Djaniny ile golleri bularak farka gitti.

İkinci yarı başında Abdullah hoca, oyuncularından rakip sahadaki baskıyı arttırmalarını da istemiş olmalı. Çünkü bu yarıda Bordo-Mavili oyuncular, ikili mücadelelerde de etkili oldular. Maçın sonlarında Afobe ve yeni transfer Berat’ı sahaya süren Abdullah hoca kısa kesmek, Konyaspor ise uzatmak istiyordu. Baskı iyice arttı. Oyunda kaldığı süre zarfında burada A. Kadir Parmak’a bir parantez açmak istiyorum. Ligin başından bu yana oynadığın futbol ettiğin mücadele için herkes sana tepki gösteriyordu. Konyaspor maçında sana kızanlara tepki koyanlara oynadığın futbol ve attığın paslar yanı sıra orta sahada gösterdiğin performansla alkışı hak ediyorsun. Trabzonspor taraftarları her zaman seni futbolunun üstüne koya koya oynamaya devam et. Sen bu yörenin çocuğusun. Biz her zaman seni böyle mücadeleci görmek ve alkışlamak istiyoruz. Maçı son dakikasında yenilen gole bakarsak Marlon ’un hatası Edgar’ın rakibine arkasını dönmesi ile gol geldi. Bir stoper oyuncu kendi kale sahası içinde ne olursa olsun rakibine arkasını dönmemesi gerekir. Amatör futbolcu bunu yapmaz. Maçın sonucu 3-1. Hep böyle güzelsin Trabzonspor.