UEFA Avrupa ligine daha ilk maçında veda etmeyi kafasına koymuş olan Trabzonspor, Krasnodar maçına tamamen yedeklerden oluşan bir kadroyla çıkarak as oyuncularını lige saklamış oldu. Yapılan transferlere bakıyorum 10 yeni oyuncuyla sözleşme yapmışız ama bu 10 oyuncu iki sakat oyuncumuzun yerini dolduramamış ki biz hep bu sakatlıklardan dert yanıyoruz, bir de diyoruz ki dar kadromuzla iki kulvarda mücadele edemeyiz.
 
Bakın Başakşehir takımına aynı on birle hem ligi hem de avrupayı rahatlıkla getiriyor. Demek ki fizik olarak hazır olan her takım böylelikle başarılı olabiliyormuş. Neyse biz Avrupa’ya elveda dedikten sonra kendi ligimize dönelim.
 
Mütevazi kadrosuyla ligde en iyi futbolu oynayan takımlardan biri olan lider durumundaki Alanyaspor’u konuk ettik. Trabzonspor’da sakatlığı bulunan oyuncuların en önemlisi ise Sosa’ydı. Ondan mahrum bir kadro ile maça başlamak zorunda kaldık.
 
Maça her iki takımda rölantide başladı. Bundan dolayı oyun orta sahaya kitlendi bu nedenle her iki takımda gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Ancak 28. dakikada Abdulkadir’e çıkan sonra pozisyon görebildik. 36. dakikada Alanyaspor, Cisse ile çok bariz bir pozisyona girdi ancak Allah’tan Cisse topu kale yerine dışarı atarak bize rahat bir nefes aldırdı.
 
Trabzonspor on kişi kaldıktan sonra ister istemez biraz geri yaslandı ve bundan dolayı da Alanyaspor üzerimize daha cesurca geldi. 42. dakikada Bakaseta aldığı topla Uğurcan’la karşı karşıya kaldı ancak kalecimiz bu yüzde yüz pozisyonda gole izin vermedi ve böylece ilk yarı golsüz sona erdi.
 
İlk yarıya avantajlı olarak çıkan taraf haliyle Alanyaspor’du. Ancak Trabzonspor hiç geri yaslanmadı ve adeta on bire onbir gibi oyununu sürdürdü. Bunun da mükafatını 64.dakikada kazanılan penaltıyla gördüler.
 
Penaltıyı Hosseini kullandı ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Trabzonspor geri yaslanınca Alanya’nın atakları sıklaştı. 68.dakikada Uğurcan, topu elinden kaçırınca eyvah dedik ama Novak kaleye giden topu çıkardı ve arkadaşını da takımını da kurtarmış oldu.
 
79.dakikada köşe vuruşundan gelen topa Fernandes, Hüseyin’e dirsekle vurunca hakem “VAR” a giderek ikinci penaltıyı verdi. Ancak ilk penaltıyı gole çeviren Hosseni ikinciyi kalecinin kucağına atarak heyecanı doruk noktasına çıkarmış oldu.
 
80. dakikada Fernandes’i hakem ikinci sarıdan dışarı attı ve oyuncu bazında eşitlik sağlanmış oldu. Fakat bundan sonra çok yorulan oyuncularımız ister istemez geri yaslanıp kontra ataklarla rakip kaleye gitmeyi tercih ettiler. Ve maçı da bu sezon ilk kez gol yemeden bitirerek üç puan almayı hak ettiler. İlk yarısı normal geçen maçın ikinci yarısı adeta bizleri heyecana boğdu ve bu müthiş maçı bir saat eksik oynayan oyuncularımız kazanarak tüm taraftarlarına armağan ettiler. Tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum.