İlk yarıda Trabzonspor, Alanyaspor yarı sahası içine geldi mi top ayağında olan futbolcular ne sağdan ne soldan orta atma akıllarına gelmiyor. Santrafor olarak bu maçta ilk onbirde görev oynayan Djaniny karavana şekilde orta atıyor. Top benden çıksın nereye giderse gitsin diyor.

Trabzonspor’u televizyondan izlerken adeta sıkıldım gözlerim ağırdı. Bu sene asansör misali takımlarından biri olan Alanyaspor’a karşısında Bordo-Mavili takımın varlığı ile yokluğu hiç yok gibi. Zayıf rakibin karşısında evinde seyircinin önünde oynuyorsun nerede baskılı oyunun, nerede aslanın avını boğar gibi rakibini boğması gerekirdi Trabzonspor’un. Al gülüm ver gülüm misali oynarsan rakip kim olursa olsun gelir sana golünü atar. Ondan sonra alırsın başına belayı durup uğraşırsın.

Ya Uğurcan geçen hafta Konyaspor maçında 8 net kurtarış yaptın takımını ipten aldın, ya kardeşim şu topu nasıl tutamazsın senin gibi iyi kaleci böyle bir hata yapar mı? Hem kendine yazık ediyorsun hem de sevenlerine…

İlk yarının son dakikasında Nwakaeme’ye yapılan faulde Bakasetas’ın duran topta Alanyaspor ceza sahası içine yaptığı ortaya Cornelius kafayı vurup beraberlik golünü bulması ile soyunma odasına karşılıklı gollerle gidildi.

Revaçta olan bir şarkı var “Ben yoruldum hayat” Bordo-Mavili oyuncular sahada bu şarkıyı söylüyorlarmış gibiler... Ligin 7.haftası olmuş henüz takım oyunu oturmamış. Alanyasporlu futbolcular, Trabzonspor’un iki ve üçüncü bölgesine  elini kolunu sallaya sallaya o kadar rahat geliyor ki onları orta sahada  görev yapan Hamşik, Bakasetas ve ön liberoda kesici olarak oynayan Berat baskı yapıp karşılamıyor. Bu futbol ile Trabzonspor’un işi her zaman zordur.

Trabzonspor ilk 45 dakikaya nazaran ikinci yarı daha derli toplu diri idi. Abdullah hoca soyunma odasının15 dakikalık dinlenme bölümünde futbolcularının kulaklarını iyi çekmişe benziyordu. Bu yarıda hem sağdan hem de soldan Alanyaspor kalesine ortalar yapılmaya başlandı. Bir türlü galibiyet golü gelmiyordu. Alanyaspor’da Trabzonspor kalesini zaman zaman yokluyordu. Hele Hüseyin Türkmen’in kırmız kart görmesi ile birlikte sahada on kişi kalan Bordo-Mavililer, Alanyaspor atakları karşısında zor anlar yaşıyordu. Abdullah hoca takımının gol bulması için Cornelius’un yerine çabuk topla hocama iyi çıkan Gervinho’yu sahaya sürdü. Gervinho akıl dolu çalımları ve yaptığı verkaçla kaleci Serkan ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu kalecinin ayaklarına nişanladı. On kişi oynayan Trabzonspor uzatmalar bölümünde yakaladığı iki net pozisyonunu kaleci Serkan Kırıntılı şansının yardım etmesiyle çıkardı. Trabzonspor evinde iki puanı Alanyaspor’a bıraktı. Sağ olsun Halis, Mulis Özkahya Hüseyin Türkmen’i kolayca kırmızı kart gösterip oyundan attı. Alanyasporlu oyuncu Djaniny’e arkadan tekmeyi yapıştırıyor sarı kartla geçiştiriyor. Kâhya tam kahyalığını göstererek Fenerbahçe’nin bu hafta lider kalmasını sağladı.