Trabzonspor’a bakıyorum son haftaların en iyi netice alan ekiplerinden birisi.. Rakip Fenerbahçe ise bu sezon, çok kötü bir performansla lige tutunmaya çalışan bir ekip. Ancak yine de evinde seyirci baskısıyla birlikte iyi işler yapıyorlar. Trabzonspor 22 yıldır kazanamamamın vermiş olduğu baskıyı kıramadı ve bu kötü Fenerbahçe’yi yine yenemedi.
 
Son dakikada yediği golle de camiasını hüsrana uğrattı. Fenerbahçe’de stoperde oynayan banko oyucular ceza ve sakatlıklardan dolayı oynamadılar. Trabzonspor ise ideal kadrosuyla mücadele etti. Ama genç oyuncularımızın final maçlarındaki tecrübesizliği maalesef maçın kaderine etki etti. Tabi en büyük etken hatalı oyuncu değişiklikleri derim.
 
Hava şartları iyi, saha futbol oynamaya çok müsait bu güzel şartlardaki müsabakaya bir göz atalım. Trabzonspor son haftaların en güzel oyununu oynayarak başladı müsabakaya.. Böyle olunca da Fenerbahçeli oyuncuların adeta başı döndü. Onlar da bizim bu müthiş tempoyu agresif ve sert futbollarıyla durdurup oyuncularımızın üstün performanslarını böylelikle kırmaya çalıştılar.
 
Bu mükemmel başlangıcın 12.dakikasında çok maçta olduğu gibi yine direğe takıldık. Ama 16.dakikada Abdülkadir Ömür’ün akıl dolu enfes pasını Yusuf’ta aynı güzellikteki vuruşla Fenerbahçe ağlarına gönderip takımını öne geçirmeyi başardı.
 
İlk yarının sonlarına doğru kendi sahalarına çekilip kontra atakla gol arayan oyuncularımız ilk yarı boyunca her hakkıyla mükemmeldi. Ama ben şahsen bütün oyuncularımın güzel oyununa Nwakaeme’nin katılmayışını hayretle izledim. Diğer oyuncularımız takım oyunu nasıl oynanır bunu tüm izleyenlere göstererek futbolumuza da renk katarak devreyi 1-0’lık skorla tamamlayıp soyunma odasına girdiler.
 
İkinci yarıya da pozisyonlarlabaşlayantarafTrabzonspor’du. Fenerbahçe’yi kendi alanlarında karşılayıp kontra atakla gol aramayı düşündüler. Fenerbahçe ise ilk yarıdaki gibi ilk yarıdaki sert futbolu dikkat çekiciydi. Bunun cezasını da 70.dakikada Sadık’ın Abdülkadir Parmak’a yaptığı hareketle ikinci sarıdan atılmasıyla çektiler.
 
Fenerbahçe’nin 10 kişi kalması onları adeta kamçıladı. Bizim oyuncularımızı ise telaşa soktu. Aslında bu gibi durumlarda hocalar topa basan tecrübeli oyuncuları oyuna alırlar. Peki sen bunu neden yapmadın diye Ünal Hoca’ya soruyorum. Sen duran atamı oyunda tutuyorsun Ersun is koşan oyuncuyu alarak maçın kaderini değiştiriyor. Böylece Hoca farkı da ortaya çıkmış oluyor.
 
Şunu da belirtmeden geçmeyelim ki bu maçta Nwakaeme geçmiş maçlara göre oynamış olsaydı bu maçı Trabzonspor farklı kazanırdı. Her maçta Trabzonspor’u sırtlayan Nwakaeme, Fener maçında çok kötü performans sergiledi. Ama Ünal Hoca onu dışarı alacağına Yusuf’u çıkartmasına bir anlam veremedim.
 
Tabi ki tecrübeliOlcay’ı da oyuna daha eken sokması gerekiyordu. Bunda da geç kalınca gelen maçı da vermiş oldu. Yine de ben oyuncularımı cani gönülden kutluyorum. Fenerbahçe’ye sahayı dar ettikleri için. Kazanamasak da ilk yarıdaki o mükemmel futbolu ile Türkiye’ye futbol böyle oynatır dedirttiler.