2019-2020 sezonunun en büyük şampiyonluk adayı Trabzonspordu ama bir virüs belası çıktı Trabzonspor’da bununla birlikte çöktü ama bana göre bizim bazı yabancı futbolcularımız geçen sezon bizim şampiyonluğumuzun göz göre göre kaçmasının baş mimarlarıydı.
 
Yönetimiyle taraftarıyla artık bu tip futbolculara prim vermemeliyiz diyorum. Trabzonspor 2020-2021 sezonuna yine şampiyonluk parolası ile başlamak için start verdi ama daha ilk maça çıkmadan önce sakatlıktan dolayı üç oyuncumuz oynamıyor. Bunun yanında Sörloth gibi bir gölcünü satıyorsan geçen yıl ki başarıyı yakalaman da çok zor görünüyor. Evet sezonun ilk maçını kendi evimizde ligin bir başka şampiyonluk adayı Beşiktaş’la oynadık. Bu maç aynı zamanda yeni sezonun ilk derbisiydi.
 
Her iki takımda da eksikler vardı. Beşiktaş’ta Nkodou ve Montero yoktu. Trabzonspor’da ise Sörloth, Trondsen, Marlon ve Pareira’nın olmayışları tabiî ki büyük eksiklikti. Trabzonspor’un bu sezonki en büyük handikabı yine aynı geçen sezon da yedek sıkıntısı vardı bu sezonda aynı sıkıntıyı yaşayacağımız kesin. Çünkü kulübede oyuna sokacağımız iyi bir oyuncumuz yok. Maça eksikliklerinden dolayı dezavantajlı olarak başladık. Zaten bu dezavantajın sahadaki tüm oyuncularımızı etkilediğine şahit olduk. Çünkü Trabzonspor'un ilk yarı boyunca bile rakip kaleye şut atamadığını gördük. Beşiktaş ise 29. Dakikada ilk defa kalemize geldi ve ilk şutları gol oldu.
 
Boyd’un şutu Hüseyin'in kafasından sekince Uğurcan kontrpiyede kaldı ve top da ağlarımıza gitti. Kısır bir 45 dakika izledik. Bana göre bizim bu oyun anlayışımızla pozisyona bile girmemiz çok zor olur.
 
İkinci yarıda da çok yersiz bir değişiklik gördük. İlk yarının en iyisi olan K. Ahmet’in yerine Abdurrahim’i oyuna almak bence yanlıştı. Maç ilk yarıdaki kötü futbolla aynı eşdeğerde başladı. Biz gol pozisyonları bekliyorduk fakat pozisyon üreten taraf Beşiktaş’tı. 64. Dakikada Flavio’nun Atiba’ya yaptığı harekete hakem VAR’a giderek penaltı verdi. Atışı yapan Mensah skoru 2-0’a getirdi. Flavio’yu da ikinci sarıdan dışarı atınca Trabzonspor maça on kişi ile devam etmek zorunda kaldı. 78. Dakikada bir başka hoca skandalı daha yaşadık.
 
Maç 3-0 iken forvet çıkartıp stoper koyan bu kişi nasıl Trabzonspor’un hocası olabilir, ben anlamıyorum.
 
Trabzonspor’un yaptığı transfer hatalarını gördükten sonra çok kötü olan Beşiktaş’a karşı oynanan futbolu izledim ve şu yorumu yapıyorum. Trabzonspor bu sezon ilk beşe girerse ben de çok başarılı sayarım. Yazık bu hocaya bu takımı emanet eden başkana da yönetime de…