Hem Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda yoluna doludizgin devam eden Trabzonspor çeyrek finalde Erzurumspor’u her iki maçta da farklı skorlarla yenerek yarı finale gelmeyi başardı.
 
Lig maçlarında istenilen ve arzulanan güzel futbolu oynamasa da kupanın son maçlarında göze hoş gelen maçlar izledik. Kupa maçının ikinci ayağındaki maça tamamen yedeklerle çıkıp as oyuncularını riske etmeyen Hüseyin Hoca takımını Sivas maçına sakladı.
 
Cezası bir maça indirilen Sörloth’un yanı sıra yeni transfer Da Costa da bu maçta ilk onbirde yerini aldı. Trabzon’da havanın çok güzel olması ve maçın önemi bir araya gelince stat haliyle yine full çekti. Bu muhteşem ambiyans içindeki oluşumlarla maç başladı hem de öyle başladı ki inançla hırsla kazanma arzusu birleşince gol bile çok erken geldi. 4. Dakikada organize gelişen atağımızda Ndiaye’nin sağdan kestiği topa golcümüz Sörloth ayağının içiyle dokundu ve topu Sivas ağlarına gönderdi. Golden sonra Trabzonspor’un baskısıyla başlayan oyunu bitti ve oyunu adete kendi alanında kabullenip kontra ataklarla gol aramayı düşündü. İlk yarım saatin sonunda Sivas’tan Uğur Trabzonspor’dan ise Nwakaeme sakatlanıp oyundan çıktıklar. Nwakaeme’nin yerine Abdulkadir oyuna dahil oldu. Bu değişiklik Trabzonspor’un temposunu biraz arttırdı. 42. Dakikada Sosa’nın defans arkasına attığı nefis topla buluşan Sörloth çok sert vurdu ve Caner’e çarpan top ağlarla buluşunca Trabzonspor iyice rahatladı, devreyi 2-0’lık skorla önde tamamladı.
 
Trabzonspor ikinci yarıya da çok hızlı başlangıç yaptı. Pereira’nın 48. Dakikada ki ortasına Novak bomboşken kafayı vurdu top az farkla auta gitti. Bir daha sonra yine Pereira ortada bu kez Sörloth ortayı iyi değerlendiremedi. İlk yarıda pozisyon bulamazken ikinci yarıya bol pozisyonla başlamak bizi çok heyecanlandırdı. Hele ki belirli bölümlerdeki kısa pas trafiği yapmaları görülmeye değerdi. Sivasspor’un ender pozisyonlarından birini 66’ncı dakikada yaşadık, kalemize atılan sert şutu Uğurcan yumruklayıp pozisyonu da bitirmiş oldu. 70. Dakikadan sonra Trabzonspor yine geri yaslanınca Sivasspor oyunda üstünlüğü ele geçirdi. 90+3.dakikada attıkları gol Sivasspor’a yetmedi ve liderliği Trabzonspor’a teslim ederek evlerine döndüler.
 
Trabzonsporlu oyuncular sahaya kazanma arzusu ile çıktı ve bunun semeresini de erken gelen golle buldular. Yeni transfer Da Costa ilk lig maçında geçerli not aldı bana göre. İyi bir transfer Hüseyin’le oynadığı zaman daha da iyi görüntü verir diyorum.
 
Haftalar sonra gelen liderlik Trabzonspor a yakışır hayırlı olsun Evlatlar.!