Transfer politikasını hazır olmayan gençler yada kariyeri düşüşte olan yıldızlardan yana kullanan Fırtına, haliyle başarı için yeni transferlerinin form tutmasına ve sakatların iyileşmesine bel bağlamıştı. Lakin beklenen olmadı; formsuzlar form tutamadı, sakatlar iyileşemedi, yeni transferler gidenlerin yerini dolduramadı…
 
Dolduramadığı gibi bir de  geçen yılın kadrosunun omurgasını teşkil eden oyunculardan Abdülkadir Ömür ve Ekuban’ın sakatlığı işleri iyice zora soktu(5 maç=1G,3B,1M= 6 puan).
 
Konuk ekip Beşiktaş’ta da işler çok farklı cereyan etmedi. Son şampiyonluğu müteakip yaprak dökümü artarak devam etti. Önce Talisca ardından Ryan Babel ve sırasıyla Gary Medel, Ricardo Quaresma gibi yeri kolay dolmayacak oyuncularla yollar ayrıldı. En son olarak ta hocasını milli takıma kaptıran Kara Kartal deyim yerindeyse yolunmuş kaza döndü. Haliyle puan kayıpları da birbirini izledi.(5 maç= 1G, 2B, 2M=5 puan).
 
Hafta içi BJK Başkanını da ani bir kararla istifa ettiğini ekleyelim. Hatta bu maç öncesi Kara Kartal’ın en önemli iki isminin ( Adem Ljajic ile Mohamed Elneny ) cezalı olduğunu da not düşelim.
 
Velhasıl Kelam bu maç; iki ekip için de kaostan kurtulma, çıkış yakalama, yukarıdan kopmama adına bulunmaz nimet diyebiliriz.
 
O zaman gelelim maça;
 
Maça beklediğimin aksine Beşiktaş daha istekli başladı. Trabzonspor gölü bulduğu dakika 30'a kadar neredeyse oyuna hiç ortak olamadı. Ceza sahasi icine kullanilan bir duran topta Dorukhan (K.K)  'ın kafasından Trabzonspor gölü buldu. Gölü takıp eden dakikalarda Beşiktaş'ta ciddi bir konsantrasyon kaybı gözlendi. Bu sürede  N'wakaeme ile bir kez direğe takıldık ve birde Sosa'nın ayagindan usta işi gol izledik.
 
İlk yarinin en kötüsü bana göre iki yanlış kartla hakem Ali Palabıyık oldu.
 
İkinci yarı yine ilk yarıdaki oyuna benzer bir oyuna şahit olduk. Genel itibariyle topun kontrolünü rakibe bırakıp kontra ataklarla gol arayan bir Trabzonspor gördük. Zaman zaman acaba işler sarpa saracak mi tereddütleri yaşasakta önce Sörloth sonra da N'wakaeme ile iki gol daha bulan fırtına zoru kolay çevirdi.(4-1)
 
Sonuç itibariyle çok ihtiyaç hissettiğimiz bir anda ilaç gibi bir galibiyet oldu.