Son yıllarda yokluklar içinde verdiği mücadele ile taraflı, tarafsız birçok futbolseverin gönlünde taht kurmuş 110 yıllık bir kulüp Ankaragücü. Özellikle Melih Gökçek’in Ankara Belediye başkanı olduğu dönemde Oğlu Osman Gökçek’in takımı Osmanlıspor’a yol verilmek adına Ankaragücü ezilmiş, borçlandırılmış, hor görülmüş, ötekileştirilmiş. Bunun sonucunda da FFP kriterleri, puanı silme vs.. derken üst üste birkaç yıl küme düşmüş. Derken taraftar ve birkaç güzel insan elini taşın altına koymuş, inisiyatif almış ve yüz yıllık çınarı süper lige tekrar çıkarmayı başarmışlar.
Ama Türk futbolu bıraktıkları gibi değildir artık. Türk futbolu ufak paralarla büyük hayallerin gerçekleştirilebildiği, futbolun sadece sahada oynandığı amatör diyebileceğimiz toprak yoldan çoktan çıkmış, çarpık siyasi ilişkiler ve kirli büyük paraların sonucun satın alınabildiği profesyonel dediğimiz dövize endeksli paralı otobanda yol almaktadır artık.
 
Yani Trabzonspor'un şampiyonluklara ambargo koyduğu, Ankaragücü’nün fırtına gibi estiği yıllar çok geride kalmıştır. Ama bizde meşhur bir söz vardır ‘’ Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin‘’ Yani bu ülkede futbol adına var olmak istiyorsan kendini buna alıştıracaksın, düzene ayak uyduracaksın.
 
İşte dün gece bu kirli futbol düzenine uyum sağlamakta zorlanan iki ekibin maçı vardı.
 
Bir yanda geçen yıl siyasetin müdahalesi ile ligde kalmış ama bunu bünyesi kaldıramamış 2 puanlı Ankaragücü, diğer tarafta siyaseten şampiyonluğu elinden alınmış ama bunu sindirememiş 9 Puanlı Trabzonspor.
 
Trabzonspor maça Erzurumspor maçını oynadığı 11’le başladı. 15. dakika da Nwakaeme'nin direk dibinden auta giden topu ve ilk yarının son dakikasında Baker'ın fizik kurallarını zorlayan frikiğini saymazsak orta alan mücadelesinden başka bir şey görmedik. Zaman zaman sıkıldık dersek abartmış olmayız.
 
Benim gibi ikinci yarı Ankaragücü açılacak Trabzonspor gol yada goller bulur hayali kuranlar 90 dakika büyük hayal kırıklığı yaşadı. Koca Trabzonspor'un akan oyunda kaleyi bulan bir topunun olmamasının bir açıklaması olamaz. Taktik disiplin diye geri pas ve yan pas hariç 90 dakik hiçbir şey seyredememek içimi acıttı.
 
Trabzonspor için bana gör sadece 3 puana sevinebileceğimiz kayıp bir hafta oldu...