İki Fernandes arasındaki farka bakıyorum da Krasnodar’lı olanı gol atıyor, Trabzonsporlu olanı da adaşına gol pozisyonu hazırlıyor. Gel de gülme… Amacı, güya adaşına müdahale edip onu etkisiz hale getirmekti ama onda o kapasiteyoktu ki. Ne yapsın!
 
Geçtiğimiz hafta Göztepe maçında Fernandes’in hatalarıyla doluydu ve kötü ötesi oynadığı halde, Ünal Karaman’ın bu oyuncuda ısrar etmesini anlamış değilim… Trabzonspor’un, Krasnodar maçında yediği ilk golde de büyük hatası vardı. Bu oyuncuyu bu takıma kim transfer etmişse kör olmalı diyorum, başka da bir şey demiyorum. Adam saatli bomba… Heran hata yapabilir havası varken, neden oynatılıyor, çok şaşırtıcı… Üstelik ‘beni oynatmayacaksınız Lizbon’a geri döneyim’ bile demişken. Bir daha diyorum, Ivanildo Fernandes’i acilen geri gönderin gitsin. Trabzonspor’a faydası olmadığı gibi, zararı var. Görünün köy kılavuz istemiyor!
 
Şimdi asıl konuya gelelim. Trabzonspor tarihinde çok Avrupa kupası maçı oynadı ama ben ilk kez bu kadar rezil sonuçlar aldığına tanık oluyorum. Düşünün Grubu C’de tek bir galibiyeti yok. Bu hiç yakışmadı. Trabzonspor kulübü yıllar sonra Avrupa kupalarına katılma hakkına sahip olmuşken, bu prestijli ligi neden boşladı? Mutlaka sorgulanmalıdır. Grubunda oynadığı maçları şöyle bir gözden geçiriyorum da, hep bitse de gitsek havasında oldular. Yazıktır… Neyse, Krasnodar’ın ikinci golüne de bakalım, yine basit bir defans hatasından kaynaklıydı. Eski Beşiktaşlı Fernandes, öyle klas bir gol daha attı ki, jenerik güzelliğindeydi.
 
Maçın tek kazanımına geçelim. Göztepe maçında Ünal Karaman, Avdijaj’ı ikinci yarıda oyuna sokmuştu, çok kötü oynuyor gerekçesiyle de oyundan almıştı. Çocuk sesini bile çıkartmadı, profesyonel davrandı ve Karaman’da Krasnodar maçında bu kez kendisine 11’de şans verdi. Çok mu iyi oynadı, hayır ama oynadığı süre boyunca savaştı diyelim. Bir de Krasnodar maçına çok farklı bir 11 çıkartıldı. Kaleci Erce, Serkan Asan, Abdurrahim, Campi,  Muhammet Akpınar şans buldular. Nasıl mı oynadılar? Soru işaretleriyle doluydular. Bu kadar farklı bir 11’de hiç olmadı. Kimse kusura bakmasın, Ünal hoca ipin ucunu iyice kaçırmaya başladı. Maçta 3-1 Trabzonspor’un mağlubiyetiyle bitti.
Son sözümüz de TFF Disiplin Kuruluna olsun. Göztepe maçında Sörloht’a yapılan pozisyon net penaltıydı, verilmemişti, hatta kırmızı kartlık hareketler yapan Jerome’de görmezlikten gelinmişti. Fakat, Fırat Aydınus’un bu kötü yönetimini eleştiren Trabzonsporlu yöneticilere olan oldu ve toplam 280 bin TL para cezasına çarptırıldılar. Türk futbolunun geldiği son nokta ancak böyle özetlenebilir diyelim.