Trabzonspor her ne kadar sezon başı şampiyonluğa oynamıyordu desek de bazı gelişmeler bizi şampiyonluk potasına soktu. Bu durumda eğer yönetim akılcı davranıp devre arası ihtiyaç olan bölgelere oyuncu almış olsaydı sonuç böyle olmazdı.
 
Bakın yönetim kurulumuz Hüseyin Çimşir ile yola devam edeceğiz diye karar alınca bizlerde bu durumda mecburen Hüseyin’e destek verdik. Peki bu evladımız yeterli miydi? Bana göre daha Trabzonspor’un yükünü kaldıracak kadar hazır değildi. Ancak böyle durumlarda ona destek vermek bizim asli görevimizdi.
 
Pandemi döneminden önce Trabzonspor’un gidişatı çok iyiydi ama pendemiden sonra bu takıma her kesimden darbeler vurularak önü kesildi ve şampiyonluk göz göre göre gitti. Ardından birileri bizi UEFA’ya şikâyet ederek oyuncuların kafalarını karıştırdı. Bundan dolayı maçlardaki performans düşüşü baş gösterdi.
 
Bu nedenle de son dönemdeki maçlarda adeta bile bile oynamadılar. Ama yönetim son maçtan önce Hüseyin’in istifasını kabul ederek onu adeta günah keçisi ilan etmiştir. Peki sevgili başkan şimdi anlaşma yapıp Trabzonspor’a teknik direktör olarak getirdiğin hoca bu takımın yardımcı antrenörü değimliydi, kaçan şampiyonlukta Hüseyin’i eğer suçlu buluyorsanız Eddie Newton da onun kadar suçludur. Önümüzdeki sezon eğer Trabzonspor ilk maç kötü netice alırsa ilk olarak hocasını gönderir arkasından da yönetim gider bu durum acı ama çok önemli bir gerçektir.
 
SCOUT EKİBİMİZ?
 
Sevgili başkanımız sezon başında göğsünü gere gere scout ekibini yere göğe sığdıramıyordu. 20’ye yakın oyuncudan sadece bir Sorlöth tuttu. Diğerleri nerde bakın Nvakameyi bizim ekip seyredip rapor etmedi. Onu başka biri önerdi öyle alındı.

Peki şimdi bende soruyorum başkanım hani senin scout ekibin, hani senin alt yapın nerde. Özkan Sümer’i bile alt yapıdan uzaklaştıramadın. Yeter artık Trabzonspor her zaman altyapısıyla konuşulan bir kulüptü ne yazık ki Sadi Tekelioğlu gönderildi. Özkan Sümer’in talimatıyla buraya başka hocalar alındı ve parayla alt yapıya oyuncu almaya başladık. Bu durum Trabzonspor’a yakışır mı? Niye başkan ve yönetim buna bir çare bulmuyor ? Neden Özkan Sümer’den korkuyor? Anlamak mümkün değil.
 
BAŞKANA YAKIŞMAZ
 
Trabzonspor’un Alanyaspor ile oynadığı lig maçından sonra bazı çirkin olaylar yaşandı, bazı kendini bilmezler bizim başkana ve yöneticilerimize küfürler ve hakaretler ederek ortamı germeyi başarmıştırlar. Bu ağır tahrikler karşısında bizim başkanımızda onlara hakaret ederek üzerlerine yürümüştür. Peki o anda size yumruk atıp darp etseydiler ne olurdu?
 
Türkiye ayağa kalkar Trabzonsporlular Alanya’ya savaş açardı. Buda çok büyük bir ayıp sayılırdı. Onun için bazen haklı bile olsak temsil ettiğimiz bir kurum için susmanın daha hayırlı olacağı düşüncesindeyim. Daha sonra yine Alanya ile oynadığımız kupa finalinden sonra başkanımızın yaptığı kol hareketi bizim gibi büyük bir kulübün başkanına kesinlikle yakışmayan bir davranıştı diye düşünüyorum.
 
TFF YE ALKIŞLAR!
 
2020-2021 sezonu 21 takımla oynanacak, bu çirkin kararın bir iki siyasinin baskısıyla alındığına hiç şüphe yoktur. Futbol dünyasında böyle bir skandal kararı ancak bizler alırız. Eyy TFF madem “pandemi nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldık” diyorsanız bu salgın hastalık başladıktan sonra niye liglerdeki maçların oynanmasına izin verdiniz. O zaman ya Trabzonspor’u şampiyon ilan edip ligi bitirirdiniz ya da ligleri tamamen iptal edip bu gibi fiyaskolara maruz kalmazdınız.

Bakın TFF’nin siyasetin oyuncağı olduğunu 10 yaşındaki çocuklar bile konuşmaya başladı. Başka bir söylemde geçmişte diktatör bir paşanın Kenan Evren Ankaragücü’nü lige çıkartarak büyük bir skandala imza atmış olmasıydı. Peki geçmişteki diktatör birinin almış olduğu bu çirkin kararın daha beterini bugün alan TFF, diktatörlüğün ağababasını yapmış olmuyor mu? Böyle ilginç ve çirkinlikleri ancak ülkemizdeki futbol camiasını yönetenlerin aldıklarını görmek mümkündür. Avrupalı bunu yapmaz.
 
ÖZ EVLATLARIMIZ
 
Gelelim hoca konusuna. Hüseyin, Ünal’la birlikte Trabzonspor’a geldi yardımcı hoca olarak görev yaptı. Ünal yönetimle, başkanla çakışınca istifa ederek ayrıldı. Yönetimde Hüseyin’i takımın başına getirdi. Bana göre böyle sıkıntılı günlerde başkanımızın bir şişe su parasına bile muhtacız dediği zamanda Hüseyin’in getirilmesi normaldi ama Hüseyin’in bu yükü kaldırması bana göre zordu. Bakın pandemi döneminden önce Trabzonspor herkes tarafından takdir edilen bir performans sergiliyordu ne var ki sakatlıklar bize çok büyük darbe vurdu.
 
Çünkü ilk on birde oynayan ve sakatlanan oyuncuya alternatifin olmayınca ister istemez takımında oyunu etkileniyor ve istenilen futbolu sahaya yansıtamıyorlar. Ben bazı futbol ulemalarına söylüyorum takım iyi oynadı mı oyuncular harika takım kötü oynadı mı Hoca kötü! Böyle cahil bir anlayışa ben tamamen karşıyım. Hüseyin Cimşir tam olarak hazır mıydı dersek değildi. Onunda öğreneceği çok şeyler var ama kendi öz evlatlarımızı dışlayarak bir yerlere varamayız. Hem futbolcu olarak, hem de teknik adam olarak kendi öz değerlerimize sahip çıkmalıyız diyorum.
 
YÖNETİMİN YANLIŞLARI
 
Sezon başı yapılan yanlış transferler Trabzonspor’un başını çok ağrıtmıştır. Ben bu yanlışlıkları hep eleştirdim. Ancak ne zamanki şampiyonluk potasına girdik sustum. Çünkü böyle zamanlarda aleyhte yazmak, konuşmak Trabzonspor’a zarar verir düşüncesindeyim. Şimdi herkes hocaya yükleniyor ama asıl suçluya kimse ses çıkartmıyor.
 
Bana göre asıl suçlu başkan ve yönetimdir. Bakın 18 oyuncu alındı bunların 5 veya 6’sı alt kategoriye diğerleri ise A takıma transfer edilmiştir. Bu kadar (12) oyuncu alıyorsun sadece 2’si takımda oynuyor faydalı oluyor. Bu oynayanları da bizim izleme komitesi izleyip rapor etmemiştir. Başka menajerler tarafından tavsiye edilerek alınmışlardır.
 
Ama sevgili başkanımız her fırsatta bizim scout ekibimiz şöylede böyle diyerek onları göklere çıkarmıştır. Bunların yanında kimin nemalandığını biliyorum ama Obi Mikel ve Sturridge alınmaları tam bir muammaydı. Ayrıca Scout ekibinin beğenip aldığı oyunculardan 4 tanesinin devre arası gönderilmesi de başka bir saçmalık. Bakın Da Costa iyi bir stoper ve bizde banko oynar ama her ne hikmetse sözleşmesindeki bir madde yüzünden fazla para verilmemesi için yönetimce verilen talimatla banko oynatılmıyor. Sen şampiyonluğa oynuyorsan elini de taşın altına koymak mecburiyetindesin.
 
ŞAMPİYONLUK HESAPTA YOKTU
 
Trabzonspor her şeyiyle bizim kulübümüzdür. İyisiyle de, kötüsüyle de onu sevmeye hep devam edeceğiz. Başkan Ağaoğlu geldiği gün borç bir milyardı. Herkes bu kulüp battı bunu nasıl düzlüğe çıkarabiliriz diye konuşmalar yapıyordu. Bizler yani eski futbolcular eski Başkanlar eski yöneticiler bütün Trabzonspor kamu oyu aynen şöyle hemfikir olduk ;
 
1. Trabzonspor en az 4-5 yıl hedefi olacak ama şampiyonluğa oynamayacak.
2. Alt yapıya daha çok önem verilecek genç oyuncularımızla takıma takviye yapılacak.
3. Fuzuli harcamalar yapılmayıp musluklar biraz daha fazla kısılacak.
4. Büyük borç 200-300 milyona indirildiği zaman Trabzonspor yeni bir strateji belirleyip şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurar ve yoluna şampiyonluk hedefi ile devam eder.
Tabi ki bunda her kesim aynı düşüncede olmalıdır. Biri tek biri çift dedi mi işler sarpa sarar. Hiçbir ilerleme kaydedemeyiz.