Trabzonspor’un 34.haftadaki rakibi komşu kentin takımı Rizespor’du. Aslında bu iki kardeş kulüplerin arasında çok büyük bir dostluk vardı. Fakat birkaç sezon önce Ersun Yanal ile Hikmet Karaman’ın birbirlerine olan nefretleri yüzünden Rizespor küme düşmüştü. Ve bundan sonra da iki kardeş kulübün arası açılmıştı.

Biz bu olumsuz gerginlikleri bir tarafa bırakıp iki güzide kulübümüzün ebediyen dost kalacağı inancında olduğumuzu tüm Türk spor kamuoyuna duyuruyoruz.

Trabzonspor Rize’ye forvetsiz gitti dersek yalan olmaz. Geçen hafta sakatlanan Ekuban ve Nwakaeme’den yoksun bir kadro ile mücadeleye başlamak zorunda olan Trabzonspor’da sağ kanatta Flavio, sol kanatta ise Yunus’a görev verildi.

Fakat ne Yunus ne de Flavio kanatta oynayacak oyuncu profili çizemediler. Zaten maç başlar başlamaz iki takımın da adeta risk almayalım da bu maç böyle bitsin gibi orta sahada geçen bir ilk yarı izledik.

Çünkü ilk 20 dakika iki takımın da pozisyonu yoktu. Sadece 24.dakikada Trabzonspor duran toptan bir pozisyon yarattı o da kaleci Tarık’ın ellerinde eridi.

26.dakikada Trabzonspor zorunlu bir değişikliğe gitti. Yunus sakatlanınca oyunu terketti ve yerine de Yusuf Sarı girdi.

Yusuf sağda Flavio sol kanatta görevini sürdürdü. Bu değişiklikte Trabzonspor hücumda biraz daha fazla göründü. Ama gol pozisyonu var mı dersiniz sadece Flavio’nun şutunu izledik.  Onu da Tarık kornerle önleyince ilk yarıda çok az denecek kadar pozisyon oldu. Takımlar da birbirine üstünlük sağlayamadan devreyi tamamlamış oldular.

İkinci yarıya Rizespor ve Trabzonspor pozisyon ile başladılar. Oyunun başlarında gelişen atağımızda Djaniny bencillik etmeyip kaleye şut atma yerine Flavio’ya pas vermiş olsaydı daha 47.dakikada kesin öne geçmiştik.

Rakip Rizespor’un ilk gol pozisyonu 52.dakikada Baiano ile girdi. Uğurcan ile karşı karşı kalan Baiano çok kötü bir vuruşla topu yandan auta attı. 58.dakikada Yusuf’un ortasına Djaniny iyi çıktı vurduğu kafa şutunu Tarık çok nefis bir refleksle çelerek gole izin vermedi.

Maçın son dakikalarına doğru iki takımda da yorgunluk belirtileri göze çarptı ve sertlikler olunca da Cüneyt Çakır sıkça sarı kart çıkarmak zorunda kaldı. 86.dakika Hugo, Michalak’a arkadan çelme takınca ikinci sarıdan dışarı atıldı. Ve takımın da 10 kişi bırakmış oldu.

90 artı 2’de Rizespor’un Djokovic’le attığı sert şut direkten döndü. Ve biz de derin bir ohhh çektik.

Trabzonspor’da kanat oyuncusu olmayınca adeta kanatsız uçamayan kuş gibi idi.

Yine de deplasmanda alınan bir puan iyidir diyorum.