Ligin yeni takımı Hatayspor’dan evinde yarım düzüne gol yiyen Antalyaspor karşısında sen gol atmayı beceremiyorsun. Yensen ligin zirvesine yaklaşacaksın belki yarışa ortak olacaksın.

Şunu söyleyeyim bizim öz evlatlarımıza hiç eleştiri yapmayacağız diye bir kural yok; yenilen golde önce Serkan’ın sonra kaleci Uğurcan’ın hataları var. Başka bir hastalık ise geçen sene gibi bu sene de Trabzonspor’da penaltı kaçırma hastalığı devam ediyor. Topa lakayt bencil ve ukalaca gelip göstere göstere nereye atacağını kaleci Boffin’e gösterirsen penaltıyı kaçırırsın. Bu saatten sonra siz profesyonel futbolculara penaltı atışı mı öğretmeleri lazım. Akıl ve mantığınızla hareket ederseniz bu penaltıları kaçırmazsınız.

Maçın ilk yarısına baktığımızda Bordo-Mavili takım diğer maçlara nazaran bu maçta topu ayağında iyi tuttu. Yüzde 90 topla oynayan takım Trabzonspor olmasına rağmen ev sahibi var tek pozisyonla geliyor golü buluyor. Trabzonspor demek ki bir yerde bir kaçak var.

Trabzonspor’un kadrosuna baktığımızda bir elin beş parmağı kadar yetenekte oyuncuları var. Bunlar kim derseniz üç tane isim sayarım Ekuban, Nwakaeme ve A.Kadir Ömür. Diğerlerinde yetenek ve bireysellik yok. Bu üç oyuncu Antalyaspor karşısında yeteneklerini ve bireyselliklerini ortaya koyamadılar. İlk yarıda A. Kadir Ömür çalıştı çabaladı, faulle durduruldu.

Maçın ikinci yarısında bile A.Kadir Ömür rakip kaleyi gol için yokluyordu. Ceza sahası dışından şutunu Antalyaspor kalecisi Boffin parmaklarının ucu ile zorla dışarı attı. Avcı maçın ortalarında çift santrafora dönse de ne sağdan ne soldan doğru dürüst orta gelmedi. Maçın içerisinde doğru dürüst adı sanı duyulmayan Nwakaeme rakip ceza sahası içine bir orta yaptı Afobe golü attı. Trabzonspor her maçta bunu yapmalı.

 Bundan sonra yaparlar. Bu futbolcularda suç yok, kapasiteleri bu kadar. Bunları alanda suç. Trabzonspor 90+6’da Antalya’da beraberliği kurtarmasına kurtardı. Ancak bu derenin altından çok sular akacak. Bu kadro ile ikinci devre devam edilmemeli. Bu oyuncularla uzun lig maratonuna kaldıracak kapasitesi yok.