Trabzonspor, Gaziantep’e karşı ilk yarıda sağlam oynadı. 5’li savunma taktiği deplasmanda gayet normaldir diyorum. Antep’in taktiğine gelince, Nwakaeme ve Sörloht’u oynatmama yönündeydi ama Ekuban’ı unuttular. Attığı gol süperdi. Kamil Ahmet’in Morais’in adeta içinden geçer gibi hızlı çıkışını ortayla süslemesi ve Ekuban’ın müthiş dokunuşu fırtınayı 1-0 öne geçirmeye yetti.
 
Antep’in, Dakika 4’de Kenan Özer ile yakaladığı net gollük pozisyonu Uğurcan Çakır’ın eritmesi takım arkadaşlarına da büyük moral olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Kalede Uğurcan varsa sorun yok demektir. Bir güzel harekette maçın 8’inci dakikasında oldu. Barcelonavari paslaşmalar… Sosa başlangıçlıydı. Sörloth-Nwakaeme aralarındaki verkaçta top Nwakaeme’de kaldı, aynı oyuncu bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı vuruşunda Günay’ın topu kurtarması inanın mucizeydi. Antep’in en çok çalım atan oyuncusu Oğuz, Trabzon defansını ortadan değil de, kenarlardan delme çalışması sonuçsuz kalınca Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
 
İlk yarıda Ndiaye beklentilerden uzak görüntüde olmasına karşın sahada diri kalmaya çalıştı ama Fenerbahçe kupa maçından kalma sakatlığının kendisini Antep maçında çok zorladığını gördük. Hüseyin Çimşir hoca bu durumda Guilherme ile 11’de başlayabilirdi. Neyse, Mikel’in sarı kart görme hastalığı aynen devam ediyor. Antep maçında da es geçemedi. Yüksek tecrübeli Mikel’in neden aynı hataları böylesine acemice yaptığını anlamış değilim.
 
Bir ilginç not verelim. Hüseyin hoca maç içerisinde Ndiaye’ye not kağıdı gönderdi. Ndiaye o kağıdı ister inanın ister inanmayın ama yediğini gördüm! Ben yıllardır futbol maçı izlerim böylesine ilginç bir hadise ile karşılaşmadığımı itiraf etmeliyim diyorum başkada bir şey demiyorum.
 
Ndiaye’nin oyundan düştüğü dakikalarda Antep golünü attı 54’de. Fakat, Novak’ın o pozisyonda uyuduğunu da söylememiz gerekiyor. Bir adım geri kalsa Kayode’nin atığı gol geçersiz sayılacaktı. 1-1 Hüseyin hoca oyuncu değişikliğinde net hatalar yaptı. Ekuban çıkmazdı, yerine Abdülkadir Ömür girmezdi. A.Kadir Ömür sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncu nasıl böylesine riske girildi, anlamakta zorlanıyorum. Mikel’in yerine Bilal değişikliği de olmadı. A.Kadir Parmak varsa yedeğinizde, ondan başkası oynamaz. Hüseyin hoca sanırım karıştırmaya başladı.
 
Sonuç olarak, Trabzonspor, şampiyonluk yarışında önemli bir darbe aldı ve Antep ile 1-1 berabere kalarak adeta birer-birer erimeye başladı. Trabzonspor’un uzatma dakikalarında attığı gol öncesi Abdülkadir Ömür’in faul yaptığı VAR tarafından tespit edildi. Fakat, ben pozisyonu en az 10 kez izledim. Abdülkadir Ömür topa vuruyor, sonrada rakibinin ayağına dokunuyor, bu durumda pozisyon devam demektir. Nwakaeme’nin golü de geçerli sayılmalıydı. Yazık oldu Trabzonspor’un buz gibi golüne ve üç puanına… Hatayı yapan Halis Özkahya ve Var’dakilerdir.