Kast sistemi hala Hindistan'da katı bir şekilde uygulanan insanların doğuştan tasnif edildiği ve sınıflara ayrıldığı bir düzenlemedir.
Bu düzenleme sayesinde ufak ama ayrıcalıklı bir grup ülkenin zenginliklerinden alabildiğince faydalanıp saltanat sürmekte, geri kalanlar ise ülkenin zenginliklerinden nasibini alamamakta ve açlık sınırının altında yaşamaya çalışmaktadır.
Tanıdık Geldi mi?
Türk futbolunda yıllardır yaşanan tiyatroya ne kadar çok benziyor değil mi?
Türk futbolu hep böyleydi lakin bu yıl çok erken başladılar ve artık gizleme ihtiyacı hissetmiyorlar.
Trabzonspor şampiyonluğa yürürken Nwakaeme'nin Başakşehir maçında kafa topu mücadelesinde  formasından çekilip düşürülmesini görmeyen VAR dün gece topsuz bölgede Trabzonspor aleyhine penaltı üretti ve zaten zayıf olan Trabzonspor'un direncini de bir anlamada yerle bir etti.
Peki başka;
Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında 85’inci dakikada bir penaltı uyduruldu ki evlere şenlik.
Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal diyor ki; ‘Federasyon başkanı beni aradı bu maçı Fener kazanacak dedi’ diyor.
Bir nevi ‘sen alt sınıfsın hakkına razı gel’ diyor. ‘Fenerbahçe'den puan almaya cüret etmek senin ne haddine’ diyor.
Peki ya Galatasaray;
Bu hafta ki rakipleri Gaziantepspor teknik direktörü ‘Sumidica oyuncularımı hazırlarken Fenerbahçe maçını örnek gösterdim, aynı şekil bizim aleyhine de penaltı uyduracaklar uyanık olun dedim ve gördünüz haklı çıktım’ dedi…
Velhasıl bu sene kalabalıkları mutlu etme adına (3 büyüklerin taraftarları) Hindistan'daki kast sistemi gibi bir sistem futbolda hayata geçirildi.
Önce pozisyona bakılacak sonra kararın üç büyüklerin lehine mi aleyhine mi olduğuna bakılacak. Çoğunluk mutlu ise sorun da yok zaten.
Tiyatrolar, sinemalar kapalı iken kocaman bir kitle (50-60 milyon) bu sayede mutlu olacak, eğlenecek. Geri kalan 10-15 milyonun (Ts, Rize, Gaziantep taraftarı) mutsuz olsa da olur, katlanılabilir.
Düzen değişmedikçe Türk futbolu Şeytan Rıdvan ve birkaç kişinin sultasından kurtulmadıkça çok daha kötü günler göreceğiz, göreceksiniz.
Kalın sağlıcakla…