Kayserispor maçı için maç önü makalesi kaleme aldığım da bir kısım taraftarlarımız gereksiz bulmuş ‘’ TS forması çıksa 3-0 alır’’ demişti. Türk futbolunun değiştiğini altından çok sular geçtiğini, büyük / küçük takımlar arasında ki makasın iyice daraldığını anlamak istememişlerdi sanki..
 
Dün akşam oynanan Alanyaspor - Beşiktaş maçında kenarda ölüp ölüp dirilen Şenol Güneş’i görenler artık bana hak vermişlerdir umarım.
 
Zor bir maç olacağını maç önü yazımda da belirtmiştim. Özellikle maçın gündüz oynanacak olması (Gündüz maçlarına futbolcu konsantre etme zorluğu), hakem olarak Mete Kalkavan’ın atanması işlerin iyice zor olacağı önceden belli etmişti.
 
Hakemin başlama düdüğü ile 11 kişi ile kendi alanını savunan bir Konyaspor ve sıkışık Konya defansı arasında açık arayan bir Trabzonspor gördük.
 
Dakikalar 22 yi gösterirken Konyaspor ilk ciddi kontra atağını gerçekleştirdi.Onazi’nin pas hatasınında Kaleci ile karşı karşıya kalan Jahovic %100’lük denebilecek bir pozisyonu acemice harcadı.  Aynı oyuncu 1 dakika sonra dakikalar 23’ü gösterirken de aynı şekil bir gol pozisyonuna girdi bu seferde Trabzonspor defansının zamanında müdahalesi ile önlendi.
 
Trabzonspor’un 20 dakikada bulamadığı kadar net gol pozisyonlarını 5 dakikada ele geçiren Konyaspor 25’nci dakikadan sonra tekrar kendi sahasına çekildi ve  45’nci dakikaya kadar yine Trabzonspor’un baskısına boyun eğdi.
 
İlk yarının özeti; topa sahip olma adına olumlu, Pozisyon üretme adına kısır bir yarı
 
İkinci yari yine Trabzonspor’un baskısı ile başladı. İlk yarıdan farklı olarak bu baskı sık olmasa da pozisyonlara dönüştü. Bu dakikalarda Konyaspor kalecisi Serkan cılız da olsa birkaç gol girişimine mani oldu.Trabzonspor adına da bu dakikaların dikkate değer ismi  dönen toplarda seriliği ile Genç stoper Hüseyin oldu.
 
Dakikalar 68’i gösterirken Ünal hoca 10 numaralı oyundan vazgeçti ve çift forvete döndü.
Dakikalar 75’i gösterirken merkeze atılan bir deli top abdülkadir’in önünde kalınca Defans mecburen ya seyredecek yada Türk futbolunun yeni Messi’sini düşürecekti ve öyle de oldu.
 
Abdulkadir’in düşürülmesi ile kazanılan Penaltıyı Rodellega gole çevirdi.
 
Gol sonraları konsantrasyonun tüm takımlar için en düşük anıdır.Tam dikkat edilmeli diye içimden geçirirken Abdulkadir’in bireysel çabasında Ekuban golü buldu ve 2 dakikada skoru 2-0’a getirdi.
 
85 nci dakikada oyun disiplininden iyice uzaklaşan Konyaspor oyuncuların kaptırdığı topta bu sefer Onazi golle buluştu ve skoru 3-0’a getirdi.
 
Trabzonspor’un oyununu bozmaktan başka bir B planı olmayan Aykut Kocaman Skorun 3-0 geri düşmesi ile elindeki tüm Forvetleri sahaya sürmesine rağmen gol üretmekten çok uzak kaldı.
 
Sonuç; Her puanın altın değerinde olduğu şu günlerde Konyaspor gibi güçlü bir ekibe karşı kazanılan 3 puan çok değerli.
 
Teşekkürler çocuklar,Tebrikler Hocam!!