Ligde lider kupada ise yarı final maçının ikinci ayağını Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe ile Trabzonspor Corona 19'dan dolayı seyircisiz oynadılar. Trabzon’daki ilk maçı 2-1 kazanan Trabzonspor sahaya bu skorun avantajı ile çıktı. Lige çok önceden havlu atan Fenerbahçe ise kupada finale kalmak için Avrupa'ya tek çıkış yolu Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyordu.
 
Trabzonspor ilk yarıya temkinli başladı. Golü ise erken buldu. Nwakaeme'nin sakatlığından sonra Bordo-Mavili takımın hucüm gücü düştü. Çünkü bu oyuncu hucümda çeşitleme yapan bir futbolcuydu. Bence Hüseyın hoca hatalı oyuncu tercihi yaptı.
 
Fenerbahçe Pereira'nın kısa yolundan sürekli geliyordu. Onun önüne oynaması gereken A.Kadir Ömür yardıma hiç gelmedi. Hüseyin Hoca bana göre orta sahaya Serkan Asan veya Doğan'ı alıp sol kenar Ekuban ve A.Kadir Ömür'le desteklemesi lazımdı. Yenilen golden sonra 3 oyuncu oyundan düştü. Fenerbahçeli Dirar'ın Sörloth'a ceza sahası içinde yaptığı hareket maçın orta hakemi Cüneyt Çakır'ın gözünün önünde olmasına rağmen FIFA kokartlı hakem penaltı noktasını korkudan gösteremedi. Niye gösteremedi?
 
Türk futbolunun çirkef yüzü olan Emre Belezoğlu oyun durduğu sırada Sörloth'a sözlü saldırılarda bulundu. Norveçli oyuncu parmağını dudaklarının ortasına getirip ‘sus’ işareti yaptı sonra da çok konuşuyorsun harketi yaptı. Bunun üzerine hakem Cüneyt Çakır çift sarı karttan Türk futbolunun vukatlı oyuncusu Emre Belezoğlunu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bunun korkusundan Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un bariz penaltısını veremedi. O zaman VAR ne işe yarar? VAR'daki Suat Arslanboğa gibi vukuatlı birisi olursa yandı keten helva derken ikili saç ayak olan orta hakem Çakır, VAR hakemi Arslanboğa Trabzonspor'u yıkamadılar.
 
Kupa'nın bir kulpundan tutan Trabzonspor, Saraçoğlu’nda Sörloht (2) ve Novak'ın golleriyle adını altın harflerle finale yazdıran ilk takım oldu. Kupa finaline kadar Bordo-Mavili teknik heyet, futbolcular ligi düşünmeleri lazım. Ligde kalan 7 maç var. Toplam 360 dakika eder. Dokuzuncu şampiyonluk için mutlu sona ulaşmaya bir şey kalmadı. Aynen devam TRABZONSPOR'UM..