Trabzonspor yakın tarihinde futbol  takımı sportif başarıyı yakalamak adına biraz zorlama iki teknik adama emanet edildi. Bunlardan birisi Ersun Yanal diğeri Abdullah Avcı. Ersun Yanal 3 defa geldi milyonlarca Euro kazandı. Büyük paralara kurulmuş kadroları dağıttı, milyonlarca avro tazminatı aldı götürdü.

Stoperlerden haz etmeyen ofansif bir futbol anlayışı vardı. Hacıosmanoğlu başkan döneminde büyük paralara, büyük hayallerle kurulmuş kadroları heba etti ve yüklü bir tazminatla geldiği İstanbul'un yolunu tuttu. Bir kez de Muharrem Usta getirdi Ersun Yanal'ı. Hemde Türkiye için çok  ciddi bir  meblağ ödeyerek. Peki o ne yaptı ön liberodan stoper yaratma hayaliyle (Okay Yokuşlu) hem nadide bir kadroyu tarumar etti, hemde Trabzonspor tarihine büyük hezimetleri büyük harflerle kazıdı ( Trabzonspor 1 - 6 Akhisar ). Giderken de Trabzonspor'u mahkemeye vermeyi ihmal etmedi.

Muharrem Usta başkan Ersun hocaya öyle yüklü bir para vermişti ki; meblağ yüksek görünmesin diye bir kısmını cebinden ödemişti.

Hazır adını anmışken çok zor bir dönemde Trabzonspor başkanlık koltuğa oturan Muharrem başkana da selam olsun. Nezih bir insandı büyük işler yaptı ama sonunu getiremedi.

Şimdi yine camianın çok alışık olmadığı bir hoca ile yollarımız kesişti Abdullah Avcı. Tüm camianın mesafeli olduğu ama sportif başarı adına yarasına tuz basıp onayladığı bir teknik direktör. Neler verecek, neler alacak zamanla göreceğiz.

İşte bu iki hocanın maçı vardı dün akşam.

Kadrolar açıklandığında ilk gördüğüm hocanın beklediği verimi bir türlü alamadığı orta alanda yine bir arayışta olduğu oldu. Sezon başından bu yana görmeye alışık olduğumuz ikili ön libero yerini tek ön liberoya bırakmış. Zaten set oyununda rakibi tehdit etmek gibi bir oyun anlayışı olmayan 5-4-1 gibi çağdışı bir dizilişle oynayan Antalyaspor'a karşı iki kesici orta sahayla oynamak anlamsız olurdu.

Uzun bir sakatlıktan çıkan Abdülkadir Ömür'ün ilk onbire yazılması ile Sezon başından beri 4-2-3-1 olarak görmeye alıştığımız fırtınayı 4-1-4-1 olarak sahada gördük.

Sistem değişikliğinden midir yoksa Abdülkadir Ömür'ün dönüşünden mi yada sezonun son maçlarının artık gelmiş olmasından mı bilinmez Antalyaspor'un kalecisi Rood Boffin ilk yarıda bir gol yemesine rağmen 10'a yakın kurtarışa imza atarak kariyer rekoru kırdığını da ekleyeyim.

İkinci yarıya da golle başladı fırtına. Hücumsal anlamda becerikli orta alan oyuncuları ile oynamanın bir nevi ödülü oldu Abdulkadir Ömür'ün golü. Abdülkadir Ömür golden bir süre sonra da dışarı alındı zaten. Yalnız Abdülkadir Ömür'ün dışarı alınması ile oyunun kontrolü bir anda Antalyaspor'un eline geçti. Golü bulmaları da gecikmedi zaten.

Golü bulmanın morali ile de maç sonuna kadar oyundan kopmadı misafir ekip. Zaman zaman karşılıklı fırsatlar yakalansa da tabelaya yansımadı ve Trabzonspor evinde 3 puanın sahibi oldu.