Trabzonspor, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği maçını mutlak ve mutlak kazanmalıydı. O sene bu sene ise demek ki bu sene imiş. O zaman önüne kim çıkarsa büyük küçük demeden bir dozer veya silindir gibi ezip geçmesi gerekiyor. Bordo-Mavililer nitekim de öyle yaptı. Hüseyin Çimşir'in ikinci yarının başında Trabzonspor'un başına tam yetkili getirilmesinden sonra rakiplierini bir bir ezmeye başlayan Trabzonspor'da geçen hafta Fenerbahçe maçında alınan galibiyetin morali ile Başkent’e gitmişti. İyi oyun veya kötü oyun fark etmez sonuç 3 puan oldu. Hüseyin hoca her maç olduğu gibi bu maça da 4-3-3 düzeniyle başladı. Solda Nwakaeme, ortada gol ayağı Sörloth, sağda kumaşı iyi olan Guilherme'yi oynatarak, kaptan Sosa'yı partner yaptı. Gençlerbirliği maçı ilk yarıda forse eden takımdı. Bu yarıda evsahibi ekip öyle bir pozisyon yakaladı ki Nadir Çiftçi topu boş kale yerine üsten avuta attı. Trabzonspor'u bu dakikada Allah korudu.
 
İkinci yarıda Trabzonspor daha baskılı oynamaya başladı. Bu yarının başında Sörloth ile yüzde yüz gole giden vuruşunu G.Birliği’nin kalecisi çıkarttı. Bordo-Mavili ekibin baskısı Başkent ekibinin kalesinde sağlı sollu devam ediyor, ancak bir türlü istenilen golü bulamıyor. Nwakaeme, Ndiaye son vuruşları iyi yapamadılar. Nitekim istenilen goller geldi. Penaltıdan Sosa ve Nwakaeme ile iki golle karşılık 3 puanı alan Trabzonspor oldu. Hüseyin hoca değişiklikleri yerinde yaptı. Fire vermeden ligde Trabzonspor yoluna devam etti. Maç eksikliği ve averajla liderliğe yükseldi. Trabzonspor merdivenleri yavaş yavaş ağır adımlarla çıkıyor. İnşallah biri önüne takoz koymaz.
 
Penaltı pozisyonu FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek'in gözünün önünde cerayan etti. G.Birliği oyuncusu Nadir, Hüseyin Türkmen'in ayağına resmen tabanı yapıştırıyor. Hakem Göçek VAR'a işi bırakıyor. Ne VAR'a bırakıyorsun düdük elinde çalsana, göstersene beyaz noktayı. Cesaretin yoksa bırak bu işi. Yahu siz nasıl hakemsiniz, bakar kör müsünüz? Bu pozisyonu VAR'a getiren bir hakemin FIFA kokartını iptal ederim.
 
Göçek'in bir tek hatası bu değil. Ya Sörloth'a yapılan arkadan kasti tekme hareketini bir hakem nasıl sarı kartla geçiştirir? Sörloth rakibini düdükten sonra itti. Yaptığı doğru değil, kırmızı kart görmesi doğru bir karar. Gençlerbirliği oyuncusunun tekme savurmasını nasıl sarı kartla geçiştirir bir hakem? Olmadı Gökçek olmadı. FIFA kokartına yakışmadı. Çok ayıp ettin. Başkent'in bu soğuğunda maçı izlemeye gelen Bordo-Mavili taraftara galibiyeti hak ediyordu. 90 dakika sonunda takımlarını destekleyen taraftarlar evlerine mutlu gittiler.