Bordo- Mavili taraftarlar Gaziantep maçı öncesi, ''Yeter artık üzme bizi bitir büyük hasreti'' diye pankart astılar. Maalesef 37 yıldır Trabzonspor taraftarı bu özlem hasretle yanıp tutuşuyor. Herkes şampiyonluğa inanmış. Trabzonspor'un önüne öyle engeller çıkıyor ki hangisi ile uğraşacak belli değil. Dünkü maçta FİFA kokartlı hakem Halis mulis Özkahya göz göre göre Nwakaeme'nin attığı bariz golü yerken, Gaziantepspor'un attığı beraberlik golünün başlangıcına iyice bakılırsa topu ortalayan oyuncu dışardan içeri girerek arkadaşına pası atıyor. Kayode topu kaleye gönderiyor. Bu pozisyonda VAR'a gitmeyen Özkahya Trabzonspor'un galibiyet golünü keyfi bir şekilde iptal ediyor. Trabzonspor bu sene şampiyon olamazsa hakem hataları yüzünden bu treni kaçırmış olacak.
 
Maça gelince Futboldan çok sonuçsal konuma endekslenen Trabzonspor, ilk 45 dakikaka rakibini çok iyi tartarak oynadı. Sakin ve telaş etmeden topa sahip olmaya çalışan Bordo- Mavililer, ilk 20 dakikadan sonra oyununun hakimiyetini eline geçirdi. Orta alanda görev yapan Obi Mikel, N'diaye ve Sosa üçlüsünün çevirdiği oyunda gol sağ kenardan Kamil Ahmet'in bireysel geliştirdiği bir atak sonucu oluştu. Şu gözüktü ilk yarıda; Trazonspor'un önemli gol silahı Sörloht'a maalesef Gaziantep savunmasının arkasına koşu yaptırılamadı. Kenarda Nwakaeme bazı topları ezdi.
 
Trabzonspor'da geçen sezondan beri 7 stoper gitti geldi. Futbol tabiriyle Bordo- Mavili takımda orijnal bir stoperi yok. Campi ve Da Costa'nın iki haftadır yaptığı hatalar, Trabzonspor'un stoperleri olmadığı çok iyi anlaşılıyor. Bu takımda Hüseyin Türkmen her iki oyuncudan daha iyi bir şekilde stoper oynar. Tabii ki bu sonuçla sezon sonunda ilk ikide yer alması mucizelere kaldı. Bordo- Mavili takımda savunmadan ileriye topu taşıyabilecek bir oyuncu yok. Orta üçlüde Sosa, Obi Mikel ve Ndiaye arasında hatlar o kadar kopuk ki; aralarında paslaşmıyorlar bile.. Bunan sonra kalan maçlarda Hüseyin hoca takımda görülen eksikleri gidermezse Trabzonspor'un şampiyon olması zor gözüküyor...