Çaykur Rizespor sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği ile berabere kalarak çok ama çok önemli 2 puan kaybetti vesselam.  İki takım da alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriyor.

Ev sahibi olarak avantajlı olan Rizespor öne geçip farkı artıracak pozisyonlar bulmasına rağmen son vuruşlardaki yeteneksizlik 2 puanın daha kaybolmasına neden oldu. Maçın ilk yarısında etkili olan taraf Rizespor’du. Orta sahayı hızlı geçip rakibin arkasına sarkınca pozisyonlarla birlikte golü buldu. İlk 45 dakikada derli toplu oynadı. İyi organize olarak rakip kalede etkili olmasına rağmen 2.golü bulamadı. Gençlerbirliği’nin daha çok savunmayı düşündüğü ilk 45 dakikada iyi mücadele ederek iyi yardımlaşan Rizespor devreye önde girmeyi başardı ama maçı kazanmayı başaramadı. Konuk takım beraberliği sağladıktan sonra maçın sonunda öne geçecek net gol pozisyonunu da buldu. Pozisyonda Talbi kendi hatasını telafi ederek topu çizgiden çıkartarak hem hatasını telafi etti takımını bir puan almasını sağladı.

 Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda iyi oynayıp etkili olan Rizespor ikinci yarıda tam tersi bir durum ortaya koyup eski görüntüne geri döndü. İkinci bölümde orta saha etkili olamayınca defansta yerleşim hatası ve dengeli durup pozisyon vermemeleri gerekirdi. Dikine oynanan oyunlarda Rizespor’un zaafiyeti ortaya çıkıyor. Tabi bunda Yılmaz Bal’ın yaptığı transferlerde kadro kalitesizliği ve takımın kimyasının bozuk oluşu orta saha ve forvetteki oyuncuların oyun bilgisinin az oluşu etkiliydi. Bununla da Rizespor istikrarsız grafik çizen takımlardan biri. Kadro yetersizliğinin yanı sıra Rizespor’un fizik gücü de o kadar iyi değil. Baskıyı kaldıramıyorlar.

Çok pas hatası yaparak top kullanamıyor. Böyle olunca da rakibin orta sahası daha rahat hareket ediyor. Transfer edilen oyuncuların çok ciddi seviye sıkıntısı var. İlk yarının sonuna yaklaşıyoruz ama gel gör ki Tomas hoca eksikleri hiçbir şekilde gideremediği gibi ürkek futbol oynatmaya da devam ediyor. Bir takım sahasında oynadığı maçta bile bu kadar hata yapmaz. Yana geriye rakibe boş pas atmaz. Bunları çözecek olan Tomas hoca ama maalesef çözülemiyor.

Rizespor’un oyun planı, pozisyon vermeyelim, nasılsa gol atarız. Tesadüfe bırakılan gol umudu. Teknik ve taktikten bahsetmedik. Neden çünkü öyle bir şey yok ki bahsedelim. Tomas hoca öyle bir şey göstermedi bize. Rizespor, Gençlerbirliği önünde de futbol aklını sahada ortaya koyamadı. Şuursuz bir futbol oynuyor. Bunun özeleştirisin yapacaksın hocam. Maçın hakemi Suat Aslanboğa gergin bir maç yönetti. Yanlış düdükler çalarak yanlış kararlar verdi. Çok kibirli bir yönetim gösterdi.