Kasımpaşa maçının yorumuna geçmeden önce Trabzonspor’daki bazı olumsuz gelişmeleri değerlendirmek istiyorum. Sezon başından beri takımımızdaki problemler bitmek bilmiyor, hem yönetimdeki basiretsiz beyanlar hem de oyuncularımızla ilgili çelişkili açıklamalar futbolumuzun önüne geçmiş durumda.
 
Artık bu kısır döngüleri bırakıp Trabzonspor’umuzu nasıl başarılı hale getiririz, nasıl kurtarırız bunlara odaklanıp birlik içinde olup Trabzonspor’un geleceğine bakalım. Bunları konuşalım günü kurtarıcı konuşmaları bırakalım. Futbolcuların üzerinden spekülasyon yapmayıp yönetimi, taraftarı, futbolcusu birlik içinde olup Trabzonspor’un gelecekteki kurtuluşu ne olur onları tartışalım. Bunların yanında eleştiri yapılır, yorum yapılır bunlar futbolun olmazsa olmazı gibidir.
 
Kasımpaşa maçı bizim açımızdan dönüm maçı niteliği taşıyordu. Ünal hoca Yusuf’un yokluğunda Kucka’yı ön libero koyup Sosa’yı öne çıkarttı.. Fakat önde Burak ve Rodallega ile başlaması ister istemez Trabzonspor’un orta saha gücünü etkilemiş oldu.
 
Disiplinli ve çok koşan Kasımpaşa takımında Trezeguet ve Diagne gibi etkili oyuncular varken çift forvetle bu tip takımlara karşı çıkmak haliyle risk taşır, bu riskli kadro ile de ilk yarıda 2-0 geriye düştük.
 
İlk yarının son dakikasında gelen Trabzonspor golü ve Sosa-Amir’i değişikliği ile ikinci yarıya fırtına gibi giren Trabzonspor, eşitliği erken yakaladı. Skor eşitlenince açık futbolu tercih eden Kasımpaşa Trabzonspor’un golcülerine dayanamadı. Trabzonspor ikinci yarı müthiş bir tempo yakalayarak 2-0 geriye düştüğü maçtan 4-2’lik bir galibiyetle ayrılmayı bildi ve hanesine 3 puan yazdırarak bize de önümüzdeki haftalar için iyi sinyaller vermiş oldu.