Trabzonspor maça 4-2-3-1 dizilişi ile başladı. Göztepe ise savunma ağırlıklı ve kontratağa dayalı bir diziliş ile başladı. Trabzonspor’da ilk göze çarpan A. Ömür’ün forvet arkasında başlamasıydı.

A. Avcı geçen haftaya göre altı numara mevkiini bir kişi ile değil de iki altı numara ile oynadı. Trabzonspor’da ataklar daha çok sağ tarafından yapılıyor görünse de bütün etkili atakların başladığı yer sol taraf idi. Sol bek mevkiinde oynayan Marlon her hafta geçtikçe performansını arttırıyor ve Trabzonspor’un sol tarafını Nwakaeme ile çok daha iyi kullanmasını sağlıyor. İki maçta da gol organizasyonunun başladığı yer sol kanat mevkii idi. gol organizasyonunda da haftalardır eleştirdiğimiz Djaniny harika bir dönüşle ve taşıdığı topla goldeki payı da çok büyüktü.

Trabzonspor’da eleştirilen orta saha oyuncuları L. Baker ve A. Parmak’ın diğer haftalara göre daha tempolu ve oyunun içinde olmaları hem savunmanın işini kolaylaştırdı hem de kendileri için iyi bir maç geçirmelerini sağladı. Trabzonspor’da ilk yarıda en etkisiz isim olarak A.Ömür gözüktü. Santrafor arkasında on numara pozisyonunda oynamasına rağmen topla hep yanlış yerlerde buluştu. Hem takımı hem de kendisi için etkisiz bir ilk yarı geçirdi. İlk yarıda Trabzonspor telaşlı oyunla çabuk oyunu karıştırmadan dengeli ne istediğini bilen ve sabırlı oyunu ile devreyi 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi aynı şekilde başladı.

Topun hakimi Trabzonspor, savunan taraf ise Göztepe’ydi. Dakikalar ilerledikçe top kendisinde olmasına rağmen Trabzonspor’un da temposu düşemeye başladı. Bundaki en önemli faktörde dört gün önce oynanan maçtaki gösterilen efordan dolayı bu maça yansıyıp yorgunluğun erken başlamasından dolayı temponun düştüğünü gördük. İkinci yarıda Trabzonspor’u en çok etkileyen faktörlerden biri de kulübesinde oyuna girip oyunda tempoyu yükseltecek ve farklılık yaratabilecek oyuncu sayısının çok az olmasıydı. A. Avcı bundan dolayı da değişiklikleri biraz geç yaptı. Djaniny’i değil de A. Ömür’ü dışarı almalıydı diye düşünüyorum.

Çünkü A. Ömür’ün etkisiz oyunu ikinci yarıda da devam etti. Trabzonspor’da alt yapıdan çıkan genç oyuncuların daha çok çalışıp hocanın gözüne girip şans bulmaları şu dönemde daha kolay. Daha çok çalışıp ellerindeki fırsatı şu dönemde değerlendirmeliler. Çünkü transferler yapıldıkça oynama şansları çok çok azalacak. Trabzonspor topla oynama oranının kendisinde yüksek olduğu ama temponun düşük olduğu Göztepe maçından istediği üç puanı aldı. Trabzonspor için önemli olan takımın özgüveninin geri gelmesi ve oyuncular arasındaki birbirlerine olan saygısının geri kazanılması oldu. Trabzonspor’da maçta öne çıkan oyuncular Marlon, Hosseini ve Edgar idi. Üçü de savunmada hatasız oynadılar. Trabzonspor ilkyarıda kalan maçlarını da kazandığı takdirde yarışın içinde olacağını düşünüyorum.