İlk yarıda futbol mu izledik işkence mi çektik bilmiyorum. Bir de buna FIFA kokarttı göğsüne takan hakem Ali Palabıyık’ın kararlarını iyicene insanı çileden çıkarttı. Be hakem Ekuban’ın golünü nasıl ofsayt gerekçesi ile iptal ediyorsun? Nwakaeme’nin topa her hangi müdahili yok. Karagümrük kalecisinin topu çıkıp alma pozisyonu yok. VAR’a gidiyorsun pozisyonu ince detayına kadar görüyorsun bariz golü ofsayt gerekçesi ile iptal ediyorsun. Sana yazıklar olsun.

Trabzonspor, Karagümrük karşısında sahaya ilk yarıda 4-5-1 düzeni ile çıkan bordo-mavililer bu yarıda Trabzonsporlu oyuncuların ne oynadığını doğru dürüst görmedim. Biz çocukluğumuz ve gençliğimizde mahallemiz de Karakaş’ın bahçesinde mahalleler arası maçlar yapardık. Mahalleler arası maçlarda başımızda hoca olmamasına rağmen nasıl bir taktikle oynayacağımız bilirdik. Beşte haftayım On gol kim atarsa maç biterdi. İlk yarıda olağan üsttü bir futbol göremedik. Arı vız vız vız bal yok. Trabzonspor’un her bölgesinde hastalıklar devam ediyor. Sadece ve sadece Ekuban kendi gücü hırsı ile bir şeyler yapmanın mücadelesini veriyor.

İkinci yarıda umutlarımız yeşerdi. Bordo-Mavililer iyi futbol oynamasa da ligin son haftalardaki flaş takımı Karagümrükspor’dan üç puan alacağı umutları içimize yeşeriyordu. Nitekim ilk yarıda varlığı ile yokluğu sahada olmayan bu yarıda ayağını iki kez top gelen Nwakaeme’yi bir de gol pozisyonunda gördük. Trabzonspor’un nerede ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. 1-0 önde iken Türkiye’nin benim nazarımda bir numara kalecisi olan Uğurcan’ın yaptığı büyük bir hata sonucunda ev sahibi Karagümrükspor beraberliği sağladı.

Bak Uğurcan Trabzonspor alt yapısından yetiştin ne badireler atlattın bunları yakinen biliyorum. Sabrın sonu selamettir dedin Trabzonspor kalesini aldın. Kaptanlığına kadar yükseldin. Artık ne istiyorsun. Aklın hala daha sana verilen sözde mi. Bu sözü beyninden sil. Trabzonspor maçlarına odaklan böyle devam edersen sonun kulübe olur. Avrupa’ya bu kalecilikle gidemezsen hiçbir Avrupa takımı seni bu performansla almaz. Tabi Uğurcan’a bu sitemleri yaparken onun önünde oynayanları da unutmamak lazım. Ekuban hariç Marlon, Baker, Djaniny, Flavio ve sonradan oyuna giren Afobe bu takımın oyuncuları değil.

Bu golle eşitliği sağlayan ev sahibi galibiyet için bastırdı. Gücü yetmedi. Dolayısı ile geçen hafta G. Saray maçı sonrasında sosyal medya üzerinden ağza alınmayacak hakaretlere maruz kalan A. Kadir Parmak’ın pası ile Ekuban sahneye çıkarak Trabzonspor’u galibiyete taşıyan golü attı. Trabzonspor ilk yarı bitene kadar taraftarına böyle futbol oynarsa sıkıntı yaşatmaya devam edecek. Bu sıkıntıların sonunda gülmek de bu şehre yakışıyor…