Bugünlerde Trabzonspor taraftarının bir numaralı gündemi haftanın maçı değil hakem camiasında yaşanan İki gelişme.

Birincisi maçtan bir gece önce herhangi bir sebep belirtilmeden maçın orta hakemi apar topar değiştirildi.

İkincisi de Trabzonspor’la hiç iyi hatıraları olmayan Deniz Ateş Bitnel bir TV kanalı ile anlaşarak maç yorumlamaya başladı.

Peki kimdir Deniz Ateş Bitnel, anımsayamayanlar olabilir, hatırlatalım..

Bir Galatasaray - Trabzonspor maçında Trabzonsporlu 4 oyuncuyu haksız bir şekilde oyundan atarak Türk futboluna kara leke süren bir eski hakemdir kendisi.

Programın ilk bölümüne göz ucuyla baktım. Program moderatörü Ertem Şener'in tamamen reyting kaygılı Deniz Ateş Bitnel'i Trabzonspor camiasından özür diletme uğraşlarına yarım ağız, sırıtarak verdiği cevapla maksadının sıfırdan bir bir başlangıç yapmak değil yarım kalan işleri tamamlamak olduğunu belli etti..

Zaman gösterecek el mi yaman, bey mi yaman bekleyip göreceğiz. Şimdi geçelim maça..

Puan cetvelinde arka arkaya iki ekibin maçı. Kazananın bir adım öne çıkacağı bir müsabaka. Hayaller Paris misali korakor bir mücadele beklerken hayatlar Somali misali Antalyaspor'un Çanakkale geçilmez savunmasına  şahit olduk. 11nci dk. Kendi kazandığı penaltıyı Ekuban kaleciye teslim etmese belki de Antalyaspor'u oyun sistemini değiştirmek mecbur bırakacaktı. Ekuban topu kaleciye teslim edince oda olmadı. İyi kapanan Antalyaspor ilk çıkışında birde gol buldu (1-0). Tam işler içinden çıkılmaz bir hal aldı derken biyonik adam Abdülkadir Ömür kendi sahasından aldığı topta Ersan Gülüm'ü faule mecbur bıraktı ve bu kartla Antalyaspor 33. dakikada 1 kişi eksildi. Buna rağmen bir türlü rakibi eksik yakalayamayan Fırtına soyunma odasına 1-0 geride gitti

İkinci yarıya ilk yarı kadrosunu koruyarak çıktı fırtına. Eksik kalmış rakibe karşı ısrarla kadroyu korumasını hocaya yakıştıramadım desem yeridir. Oyuncular değişmeyince oyunda değişmedi ve 25 dakika böylece heba oldu. Dk. 70 de beklediğimiz değişiklikler vücut buldu ve Afobe ile Yusuf iki orta sahanın yerine oyuna dahil edildi. Geç gelen değişiklikler ve iyi kapanan bir rakibe karşı 20 dakika yeter mi yetmez mi derken bir gece önce neden apar topar hakem değişikliğine gidilmiş idrak ettik. 82 de %100 penaltıyı ne yazık ki hakemler vermedi. Hem öyle böyle değil net penaltıyı 2 metre ötede olmasına rağmen hakem, nede var görmedi göremedi..

Maçın bitimine saniyeler kala suskun golcü Afobe buradayım dedi ve skora dengeyi getirdi.

Son dakikaları nefes kesse de Fırtına galibiyete ulaşamadı ve 1 puanla evine döndü...