Trabzonspor, Avrupa ligine çoktan havlu attığı için tamamen yedek kadrosuyla Getafe maçına çıktı. Eleştiriyoruz tabi ki. Madem Avrupa’yı ‘boş iş’ diye gördünüz, o zaman neden Avrupa kupalarına katıldık diye bayram ettiniz? Olmuyor beyler, hem de hiç olmuyor. Bu durum Trabzonspor’a hiç yakışmıyor. Puan sıralamasına bakıyorum da son sıradalar..Bir futbolsever olarak bu tabloyu ben bir daha görmek istemiyorum. Ya siz?
 
Avrupa boş gördünüz, suçlusunuz diyerek devam ediyorum. Trabzonspor kulüp yönetimine ve teknik heyetine bu konuyla ilgili son eleştirimizi de yapalım. Trabzonspor, bugüne kadar oynadığı tüm Avrupa maçlarında ülkemizin gururu olmuştur. Bu kez farklı bir tablo ile karşılaştığımız için bunları yazıyorum. Diyebilirsiniz ki, mazeretleri vardı. Hayır, kesinlikle kabul etmiyorum. Trabzonspor’a gönül vermiş taraftarların bu konuda aynen benim gibi düşündüğünü çok iyi biliyorum ve diyorum ki, siz siz olun Trabzonspor’u sakın bir daha bu durumlara düşürmeyin.
 
Getafe maçındaki gençlerin son durumunu da çıplak gözle izledim, vasattılar. Sadece, Yusuf Yazıcı’nın veliahttı olarak gördüğüm Kerem Baykuş iyi oyuncu olacak. Akıllı ve becerikli de. Güçlenip, çok çalışmalı ve kendisini geleceğe hazırlamalı diyorum. Serkan Asan, Muhammet Akpınar, Fıratcan Üzüm’ün önünde çok yol var. Çok ama çok çalışmalılar. Avdijaj’a ayrı bir parantez açıyorum. Yetenekli ama kafasına göre takılıyor, takım oyununda hiç yok. Böyle giderse devre arasında gönderilecekler listesinin başındadır.
 
Neyse, Biz en iyisi Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçıyla ilgili değerlendirme yapalım.. Trabzonspor, rakibini mağlup ederse, ilk yarıyı lider bitirebilir diye daha önce yazmıştım. Yine lafımdayım. Trabzonlular tamamen Galatasaray maçına konsantre olmuş. Yalnız, şehirde şöyle bir hava da var ki, bu beni rahatsız ediyor. Trabzonspor, Galatasaray’ı rahat yenermiş. Eksikleri çokmuş… Hemen bir hatırlatma yapalım. Yıllar önce Trabzonspor şampiyonluğa oynuyordu ve şampiyonluğunda en büyük adayı idi. Galatasaray’da çok eksikti ve yarışla da alakası bile yoktu. Peki, ne oldu biliyor musunuz? Trabzonspor’u Trabzon’da mağlup edip, şampiyonluktan etti. O yüzden aman dikkat diyorum..
 
Sonuç olarak, Trabzonspor, Avrupa liginde galibiyet yüzü göremeden elendi, gitti. Sonuncu ve bir puanı var. Başka hiçbir şey yazmaya gerek yok.