Türk futbolunun baronlarından, Yıllarca Türk futbolunu Avrupa nezdinde en üst seviyede temsil etmiş UEFA Asbaşkanlığına kadar yükselmiş bir futbol adamı olan Şenes Erzik, uzun süren suskunluğunu Radyospor’a bozup ‘’Tamamlanmamış lig tescil olmaz’’ dedi.
 
Haydaa…
 
Uzun bir süredir sesi soluğu çıkmayan, kendisi ile güzel hatıralarımız olmayan Şenes bey  neden konuşma ihtiyacı hissetmişti acaba. Üstelik tüm görevlerinden bir şekilde emekli edilmiş, bir sporsever olmak dışında hiçbir faal görevi olmayan Erzik neden FIFA ve UEFA Onursal Üyesi apoleti ile açıklama yapıyor, tabiri caizse arz-ı endam ediyordu.
 
Aslında Şenes Erzik isminin Türk futbolunda sıkça telaffuz edilmesi ilk değil. Yaklaşık 8-9 yıl geriye gidenler Türk futbol tarihinin en kirli sezonlarından birinden sonra (2010-11)’de bu ismin sıkça telaffuz edildiğini hatırlayacaktır.
 
Trabzonspor’un ülke içinde bulamadığı adaleti UEFA nezdinde Avrupa'da aramasına tek başına ket vuran kişidir kendisi. Hatta Trabzonspor taraftarlarının UEFA’nın mail hesaplarına attığı ‘’Adalet istiyoruz’’ maillerinden rahatsız olduğunu TFF toplantısında ve sn. Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde beyan etmiş ve tabiri caizse Trabzonspor’u devlet büyüklerimize ve federasyona şikayet etmekten de çekinmemiştir.
 
Şikeyi aklamak adını insan üstü bir gayret gösteren bu abimiz bu süreçte aşırı yıpranmış ve 35 yılını verdiği UEFA’dan ve tüm görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Bir şekilde kariyerini şikeyi aklamak uğruna feda etmiştir diyebiliriz.
 
Velhasıl dün şike çetesini UEFA’nın elinden çekip alan Şenes Erzik bugün neden açıklama yapma ihtiyacı hissetmiştir. Acaba Galatasaray lider olsa aynı açıklamaları yine yapabilir mıydı? Trabzonspor - Başakşehir maçı Başakşehir lehine sonuçlansa ve puan olarak Trabzonspor geri düşse yine fikrini bu kadar fütursuzca beyan edebilir miydi?
 
2010-11 yılından sonra Trabzonspor’un Şampiyon ilan edilmek için yaptığı UEFA müracaatına, UEFA’nın yerel federasyonların iç işleyişine karışmıyoruz cevabı ortada iken, Geçenlerde UEFA başkanı Aleksander Ceferin’in Ligleri haziran sonu itibariyle bitmemesi halinde önümüzde ki sezonu kaybedebiliriz. Haziran sonuna kadar sıralamanın bize bildirilmesi gerekir, Bunu nasıl belirleyecekleri kendi iç işleridir demesine rağmen  ‘’bitmemiş lig tescil edilemez buna ne UEFA, ne FİFA müsaade etmez’’ demek neyin nesidir.
 
Bunca veriyi alt alta koyunca; bu söylemin amacının Türk futbolunun menfaati olmadığı, gerçek amacın Trabzonspor’dan 2011’in rövanşını almak olduğu anlaşılmaktadır.
 
Haliyle aklımıza bu kavga kişiselleşti mi sorusu gelmektedir.
 
Acaba Şenes bey UEFA’da ki Koltuğunun kaybından Trabzonspor camiasını mı sorumlu tutuyor diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.
Olaylara ne kadar pembe gözlükle bakmak istesek te mevzu Trabzonspor olunca Şenes beyin bu hasmane tutumu artık gizlenemez bir hal almıştır.
 
Dolayısıyla bize göre Şenes bey artık bir tarafsız otoriteden ziyade Temiz futbolun karşısında kirli düzenin bir parçasıdır.