Bu başlığı İngilizce’ye, Almanca’ya ya da ne bileyim Çince’ye çevirseniz ve bir İngiliz'e bir Alman'a yada bir Çinliye sizce bu başlıklı makalenin konusu nedir diye sorsanız tümü içerisinde tarımla, çiftçilerle yada ülkenin tarım politikaları ile ilgili bir şeyler vardır der.

Ama ben çok iyi biliyorum ki benim okuyucularım başlığı görür görmez meselenin 2011’den başlayıp taa 2020'ye uzandığını ve mevzunun futbol olduğunu hemen anlayacaktır.

Zaten 2011’de ekilen tarlaların 2020’de başak verdiği, birbirlerinden bir farkları olmadığı birazcık görebilene aşikardır. Ayrıca aynı kitlenin, aynı kitleyi ezdiği sadece farklı argümanlar kullandığı ayan beyan ortadadır vicdanını kiraya vermeyenlere.
 
Neden böyle bir konuyla maça girdim derseniz hem unutmadık bize yapılan mezalimi demek, hem de bu maçın kazanmanın taraftar acısından ne kadar kıymetli olduğunu belirtmek istedim..
 
Gelelim maça;
Öncelikle Trabzonspor'un sakatlık, Covid-19 ve cezalardan ötürü maça geçen yıldan farklı 7 yeni oyuncuyla başlamak zorunda kaldığı ön bilgisi ile maçı anlatmaya başlayalım.

Trabzonspor, rakibin kendi sahasında topla oynamasına müsaade ederek oyuna başladı. Orta alandaki organizasyon eksikliği ve alan paylaşımlarına Nwakaeme'nin yokluğunda forma bulan Diabate'nin kötü oyunu da eklenince Trabzonspor adına pozisyon açısından kısır bir ilk yarı oldu dersek yanlış olmaz.. Buna rağmen 3 çok ciddi 5 gollük şutu milli kaleci Mert Günok çıkartarak oyunun dengenin TS lehine bozulmasına mani oldu. Bu süre zarfında Başakşehir biri pas hatasından iki pozisyon buldu. Birincisini Uğurcan ÇAKIR ayakları ile uzaklaştirirken ikincisinde, Baker'in kaptırdığı topta İrfan Can Kahveci (Dk.31) ceza yayı üzerinden güzel bir vuruşla golü buldu. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.
 
İkinci yarıda da ekipler aynı kadrolar ile maça başladılar. Oyun ortada daha çok Trabzonspor'un topla haşır neşir olduğu bir anlayışla başladı. Tam Fırtına bir gol bulursa oyununu da yukarıya taşıyabilir derken yine basit bir toptan, yine olmaz yerden, yine futbol adına fantastik bir gol yedik.

Orta sahadaki eksiklere, forvet oyuncularının adaptasyon sorunlarına rağmen sahadaki oyuncuların yetersizliği de gecenin bir başka gerçeği idi.
Bu oyuncular ve bu oyunun başarıya ulaşması için takımın birlikte çok mesai harcaması gerçeği net görüldü.
Hayırlı geceler, haftaya galibiyeti yazmak üzere