Sakatlıklarla ilgili Trabzonspor sıkıntılı süreçten geçti. Beşiktaş benzer durumu aştı ama Batsuhai ve Rozie sakatlandı ve bizim maçta yoklar.

Beşiktaş Çarşamba Lizbon’da bir hezimet daha yaşadı ve döndü. Bugün dinlenecek ve yarın akşam Vodafone Park’ta Trabzonspor’un karşısına çıkacak. Moral mativasyoları düşük.

Sergen Yalçın, Avrupa’yı boşladı ve ligi düşünüyor. Elinde geniş de bir kadrosu var. Alex Teixeira’yı sakladı, Larin’i de erken oyundan aldı. Bu ikiliye Nkoudu’yu da ekleyerek Trabzonspor’u vurmaya çalışacak ki camia da ayakta kalsın.

Aksine sallanmaya başlayacak.

Trabzonspor’da da eksiklikler var. Özellikle Bruno Peres’in olmayışı bir eksiklik. Cornelius’un kadroda olacağını sanıyorum. Trabzonspor’un en kritik bölgesi stoperi. Edgar’ın yokluğunda orada sıkıntı olabilir. Abdullah Avcı nasıl yapacak bilemiyorum ama Hüseyin Türkmen büyük maçlarda hata yapabiliyor. Ahmet Can mı, Hüseyin Türkmen mi bir karar verecek.

Trabzonspor yorgun olan Beşiktaş’ı nasıl yenebilir. Orta sahada topu rakibe vermemeli! İki isme Larin ve Alex’e önlem almalı. Ve orta sahayı kesinlikle boş bırakmamalı, hızlı oynamalı.

Kolay maç değil.

Ama lider olarak, puan olarak, moral motivasyon olarak tüm kozlar bizde. Avcı da artık bunları kullansın.

BİR İTİRAZ VAR!

‘Camiamızın desteğine taraftarımızın desteğine, her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu takımı, canından daha fazla seven, canına kıyacak kadar seven taraftarlara şampiyonluk borcumuz var. Bu sıcak mücadeleyi takım saha içinde cevap veriyor. Uyanık ve alarmlı olmaya ihtiyacımız var. Bu tür algı operasyonlarıyla yüz yüze gelebiliriz. Bütün enerjimzi takıma futbol takımımızın mücadelesine aktarmamız gerekiyor. Olumsuzluklara karşı duvar örüp dışarıda bırakmamız gerekiyor.

Taraftarlarımızın enerjilerini bir güç olarak takımımızın arkasına verip o gün geldiği zaman hep birlikte hak ettiğimiz arzulanan ve camianın yıllarca beklediği ipi göğüslemeyi Allah nasip eder.’

Divan’da bu konuşmayı dinleyince Ahmet Ağaoğlu’nun da şampiyonluğa odaklandığını ve inandığını da görüyoruz. Başkan Ağaoğlu, ilk 11’de 3 yerli kuralının da kaldırılmasından yana.

Kendisine itiraz geldi.

60 yıl önce Lisansını Martıspor’da çıkarmış ve futbol oynamış efsane bir isim Nusret Çakıroğlu. Trabzonspor’un Divan Kurul üyesi. Ahmet Ağaoğlu’nun sözlerine ateş püskürdü. O zaman alt yapıya neden bu kadar yatırım yapıyoruz diye soran Çakıroğlu, Ağaoğlu’nun Kulüpler Birliği Başkanı olarak sahadaki Türk oyuncu sayısını en az 5’e çıkarması gerektiğini savundu ve kongrede bunları dile getireceğini ifade etti.

Çakıroğlu şöyle haklı, Avrupa’da 11 yabancı ile de sahaya çıksak sonuç hezimet!

MİLYAR SINIRI AŞILMAMALI

Denetleme Kurulu Başkanı Mahut Ören, Divan’daki konuşmasında. ‘603 kişi üyelikten çıkarılmış, itiraz eden 11 kişiye üyelik hakları geri verilmiştir. Aktif üyemiz 12 bin 206 kişidir. Davası devam eden 105 dosya vardır. 31 Ağustos itibariyle net borç: 1 milyar 346 milyon 332 bin TL olmuştur.’

Denetleme Kurulu Başkanı Mamhut Ören’in okuduğu rakamlar bunlar. 1 milyar TL sınırını aştık. Hem de 346 Trilyon. Neden? Her yıl Trabzonspor kasasına oyuncu satışından bir 100 milyon TL koyuyordu. Bu sezon satmadık. O rakam artık yok. İnşallah Şampiyonluktan telafi ederiz..

RİZESPOR’DA GEÇEN GÜZEL GÜNLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türk futbolunun zirvesindeki hemşerimiz. Arşivde gezinirken kendisiyle Rize hatıraları ve Rizespor üzerine yaptığımız söyleşi karşımıza çıktı. Futbola 1979–80 sezonunda Vefa genç takımında başlayan Abdullah Avcı, üç yıl sonra A takıma yükseldi. İki sezon Vefa A takımında top koşturan Avcı, Karagümrük’e transfer oldu. Karagümrük’te geçen iki sezonun ardından 1986–87 sezonunda eski başbakanlardan Merhum Mesut Yılmaz’ın kardeşi ve Rizespor Kulüp Başkanı Turgut Yılmaz’ın ısrarıyla 50 milyon lira bedelle Rizespor’a transfer edildi. Rizeli olan Avcı, efendiliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile kısa sürede dikkat çekmeyi başardı ve takımın en sevilen futbolcularından biri oldu.

Rize’ye gidince nostalji yapıyorum. Berber Ahmet, Peynirci Hüseyin ve diğerlerine uğruyorum. Hüsnü Ağabeyle birlikte kahvaltı yaptık. Daha geniş bir zamanda ailece gelmek istiyorum.

Dilerseniz sizi bir de arkadaşlarınız Ahmet Kulaksız ve Hüseyin Ahıskalı’dan dinleyelim…

AHA SAÇLARIMIN KATİLİ

Ahmet Kulaksız: Abdullah Avcı Rizespor’a geldiğinde kuaför dükkanım Kutluhan’da idi. Hep bana tıraşa gelirdi. Geçen Rize’ye geldiğinde yanına gittim, “Aha, Rize’deki saçlarımın katili" dedi.  Rize’ye her gelişinde bana uğrar. Futbolda en güzel konumlara da gelse arkadaşlarını hiç unutmadı. Rize’de iken Ramazanları hep beraber toplanır, güveç yapardık.  İstanbulspor’da Aykut’un yardımcısı iken bir gün Rizespor’u izlemeye geldi. Benim haberim yok. Harun İlik aradı. “Hadi maça gidelim” dedi. Gittik. Abdullah Hoca maçta. Yanına gittim, “Hayrola Avcı, niye geldin?” dedim. “Güveç yemeye” dedi.

‘ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Geçen haftalarda Serik Belediyespor’u 2-0’la geçen Hekimoğlu FK’nın maçını Antalya’da izleyen Efsane saha komitesi Temel Karayunus, Teknik Patron Bahattin Güneş’le de hasret giderdi. Karayunus, Güneş’e “Asla yalnız değilsiniz, yanınızdayım” dedi ve maç öncesi ve maç sonrası destek verdi.

PALA GAYRİMENKUL’DEN TAM DESTEK

Araklı İdmanyurdu Kulübünün Başkanı Kadir Çebi, Pala Gayrimenkulün sahibi Adnan Osman’ı ziyaret etti. Adnan Osman’a İdmanyurdu’nun formasını hediye eden Başkan Çebi’ye tam destek veren Osman da Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ŞUŞA’DAN BİR KARE

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Av. Şeref Malkoç sadece bir kurum yönetmiyor. Dünyanın neresinde bir haksızlık varsa müslüman ve Türk kardeşlerimize söz söylenmiş ise acı ve sevinç varsa mutlaka oralara gidiyor. Malkoç, Karabağ ve Şuşa zaferinden sonra bizzat Cepheye kadar gitmiş ve Aliyev ile görüşmüştü. İkinci gidişinde Karabağ’ın en kritik noktasına Şuşa’ya çıktı ve orada tarihi surların önünde Türk ve Azerbaycan bayrağı ile fotoğraf verdi. Orada kendisini Trabzonspor taraftarları karşıladı ve ortaya da bu güzel görüntü çıktı.

BİRAZ DA NOSTALJİ

AK Parti’nin Yönetim Kurulu Üyeleri İnşaat mühendisi Aziz Bahadır; Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ve iş insanı Sebahattin Alemdar. 2004 veya 2005 yılı İstanbul kongre merkezinde programdalar. Bu fotoğrafı kullanmışken Sebahattin Alemdar’ın bir de Gazeteci Lube Ayar’a cevabı oldu. Geçen hafta Trabzon şehrine saldıran gazeteci Ayar’a ayarını çekti: “Nasıl ülkemize sahip çıktığımızı, bayrağımıza ne kadar önem verdiğimizi Trabzonspor-Rizespor maçında bayraklarımızla gösterdik. Sen gazeteci kimliğin ile bilmeden tanımadan, gelmeden, gezmeden Trabzon ve Trabzonspor’umuzu suçlayamazsın.”